La Liga

Real platio Belingema 100 miliona evra, promocija naredne nedelje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 11:47
Real platio Belingema 100 miliona evra, promocija naredne nedelje Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Džud Belingem će nardne nedelje i oficijalno postati novi fudbaler Rea Madrida. Vezni igrač Borusije iz Dortmunda i selekcije Engleske postpisaće ugovor do 2029. godine a Madriđani su se dogovorili da plate 100 miliona evra za obeštećenje plus određene moguće bonuse koja bi ovu sumu mogla da uveća, pretpostavlja se, za još 40 odsto.

Madridska "Marka" je prva objavila ekskluzivu oko transfera Belingema pre tri nedelje, a danas je donela i određene detalje a onja prvi odnosio se na potpis ugovora koji se očekuje tokom naredne nedelje. Ovo je i razumljivo jer Belingema u subotu čeka duel sa Majncom i izvesno titula sa "milionerima" koji imaju bodovnu prednost u odnosu na Bajern.

Kada je plata engleskog reprezentivca u pitanju, "Marka" ističe da bar u prvoj sezoni neće biti u najvišem platnom razredu, a da će kroz šestogodišnji ugovor njegova primanja samo rasti. Na kraju je, kažu, presudila želja Engleza da igra u Realu, mada je od Liverpula i Sitija dobijao više novca.

Belingem je imao još jednu odličnu sezonu u Dortmundu, na 42 utakmice upisao je 14 golova i pet asistencija, a ostavio je veoma upečatljiv utisak i na Mundijalu u Kataru.