La Liga

Rubens Baraha novi je trener španske Valensije, čeka ga neizvesna borba za opstanak u La Ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 14:16
Rubens Baraha novi je trener španske Valensije, čeka ga neizvesna borba za opstanak u La Ligi TV Arena sport/ Screenshot

Valensija je odlučila da Đenara Gatuza na klupi zameni Rubens Baraha! Nekadašnji igrač ovog kluba u nekim zlatnim vremenima vraća se na "Mestalju" posle sedam godina u kojima se trenerski kalio radeći u Elčeu, Rajo Valjekanu, Sportingu iz Hihona, Tenerifama i Saragosi.

Očekivalo se da "kestenje iz vatre" vadi neki iskusniji trener, ali većinski akcionar Peter Lim, direktori Migel Anhel Korona i Havijer Solis, procenili su da će nekadašnji istaknuti igrač kluba prodrmati svlačionicu, ali i dobiti podršku navijača u težnji da se obezbedi opstanak u Primeri La Ligi.

Od odlaska Italijana tim je na poslednja tri meča vodio trener Voro. Bio je planiran da možda i završi sezonu, ali tri poraza i pad na 18. mesto koje vodi u Segundu, doveli su do promene odluke.

 

 

Baraha je do sada sve klubove vodi u Segundi. Nije se proslavio u Rajo Valjekanu jer je bio smenjen posle 13 mečeva. Dobro je radio u Hihonu, ali je pred kraj zbog isključenja dobio kaznu od četiri meča te je propustio plej-of u kome je ekipa ispala od Valjadolida. Već naredne sezone u novembru je dobio otkaz usled loših rezultata, da bi posle mesec dana preuzeo Tenerife. Uspeo je da ih spasi ispadanja, ali nije ostao u klubu na kraju sezone. Na klupi Saragose zadržao se od 20. avgusta do 9. novembra 2020. godine i nije radio dve i po godine.

Koliko će uspeti da pokrene "slepe miševe" ostaje da se vidi, ali serija neuspeha traje već dugo na "Mestalji". Poslednju pobedu ostvarili su 10. novembra prošle godine, a zatim su ušli u seriju od šest poraza u poslednjih sedam mečeva. U ovoj godini su osvojili samo bod. Baraha će debitovati na gostovanju gradskom rivalu Hetafeu u ponedeljak 20. februara. Biće to direktan meč za opstanak sa rivalom koji ima samo bod manje.