La Liga

Mateu Lahoz i Del Sera Grande više neće suditi Primeru, Komitet ih želi samo u VAR sobi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 10:53
Mateu Lahoz i Del Sera Grande više neće suditi Primeru, Komitet ih želi samo u VAR sobi MN Press

Dvojica iskusnih španskih arbitara Antonio Mateu Lahoz (46) i Karlos del sera Grande (47) po odluci Tehničkog arbitražnog komiteta (CTA) od naredne sezone neće suditi u Primeri La ligi.

Iako u Španiji više ne postoji starosna granica za elitne sudije, predsednik CTA Medina Kantaleho odlučio je da dvojici sudija ne produži licence za suđenje u Primeri La ligi već ih obojicu želi kao VAR sudije kako bi pojačali kvalitet u ovom delu, prenosi "Marka".

Kako navode mediji, Lahozu se ne sviđa ideja da napusti teren i pitanje je da li će prihvatiti ponudu Kantaleha. Neupitna je samo njegova karijera jer je sudio pet utakmica na dva Mundijala (Rusija 2018. i Katar 2022.). Poslednji meč osmine finala između Argentine i Holandije (2:2) i sve što se dešavalo u tom duelu doprinelo je da FIFA pošalje kuči Lahoza.

Nema velikog takmičenja na kome Lahoz nije učesnik, bio je glavni arbitar finala Lige šampiona 2021. godine kada je Čelsi pobedio Mančester siti, a sudio je i selekciji Srbije i Crvenoj zvezdi onaj čuveni duel sa Liverpulom na stadionu "Rajko Mitić" koji je sa dva gola rešio Milan Pavkov. 

Od 1. januara 2011. godine kada je postao FIFA arbitar, Lahoz je sudio 41 meč u Ligi šampiona i 10 u kvalifikacijama, 30 u Ligi Evrope i tri u kvalifikacijama, jedan u Ligi konferencija i jedan u kvalifikacijama, pet susreta na Mundijlaima, tri na EURO 2020, čak 282 u Primeri La Ligi i 50 u Kupu kralja...