La Liga

Titula je još daleko: Barsa ima 11 bodova više od Reala, ali Ćavi spušta loptu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 08:59
Titula je još daleko: Barsa ima 11 bodova više od Reala, ali Ćavi spušta loptu Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Trijumf Barselone nad Viljarealom (1:0) u 21. kolu La Lige doneo je Kataloncima prednost od 11 bodova nad najvećim rivalom Real Madridom, koji istina ima utakmicu manje, ali trener Ćavi Ernandez ne misli da je šampionska trka gotova.

Šta više, šef stručnog štaba kluba sa "Nou Kampa" tvrdi da ona zapravo tek sada počinje i da niko ne sme da misli da je Barselona već šampion.

"Imamo 11 bodova više od prvog pratioca, igramo zaista dobro, beležimo sjajne rezultate i srećan sam zbog toga. Ipak, bez obzira na sve navedeno, niko nemam pravo da misi da je prvenstvo rešeno. Pred nama je još mnogo obaveza i mnogo velikih iskušenja", rekao je Ćavi nakon trijumfa protiv Viljareala i dodao:

"Ostalo je da se odigra još 17 kola u kojima može svašta da se dogodi. Ne sme da bude nikakvih opuštanja, niti smemo da dozvolimo da nam bilo šta odvuče pažnju sa naših ciljeva. Mislim da se nalazimo na dobrom putu, što smo uostalom i pokazali u duelu protiv Viljareala".

Pored želje da osvoje La Ligu, fudbaleri Barselone imaju velike ambicije i u Evropi, gde se u četvrtak na svom terenu u okviru plej-ofa Lige konferencija sastaju protiv Mančester junajteda.