La Liga

Pedri potpopio "Žutu podmornicu" i odveo Barselonu na plus 11 u La Ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2023 23:02
Pedri potpopio "Žutu podmornicu" i odveo Barselonu na plus 11 u La Ligi Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Barselona je osvojila "Kermaiku", golom Pedrija u 18. minutu Katalonci su savladali kao gosti Viljareal u 21. kolu Primere La lige i odmakli Real Madridu čak 11 bodova. "Žuta podmornica" je nastavila sa postom na svom stadionu protiv Katalonaca jer su ih poslednji put pobedili davne 2007. godine! Derbi La lige nije bio toliko lep i atraktivan, viđena je velika borba u kojoj je tri boda za prestonicu Katalonije poneo Pedri.

Ekipa TV Arena sport je nekoliko dana boravila u Viljarealu na "La Liga experience" koju je organizovala La Liga, pa je imala priliku da dočeka obe ekipe, ali bude i na terenu prilikom zagrevanja. 

Atmosfera na "Keramici" bila je izuzetna, ali je stadion zanemeo, pa eksplodirao u trećem minutu. Robert Levandovski se bio na nekoliko metara od Rejne, ali je iskusni golman uspeo da odbrani zicer. Igralo se egal do 18. minuta, a onda je Levandovski sjajno prebacio loptu do Pedrija između dvojice štopera, a španski as je lako zatresao mrežu. Mogao je u narednoj akciji domaćin da izjednači, ali je Morales promašio loptu u izglednoj poziciji i izmamio samo velike uzdahe.

Bila je Barselona bliža drugom golu, nego domaćin izjednačenju, ali ipak se ceo stadion digao na noge u prvom minutu nadoknade kada je Morales zašprintao sam prema Ter Štegenu. Umesto izjednačenja, njegov udarac završio je pored desne stative.

Barselona je kvalitetniji rival što je potvrđivala i tokom drugog dela u kome se domaćin trudio da ih ugrozi, ali nije u timu imao povređenog Đerara Morena, najopasnijeg strelca, pa se sve završavalo na neuspšenim pokušajima. Katalonci su imali dve dobre akcije koje nije na najbolji način završavao probuđeni Rafinja.

Odbrana Katalonaca bila je skoro perfektna, posebno je bio impresivan Arauho koji je zaustavio sve napade domaćina. Čukvueze je u 89. minutu zatresao mrežu Ter Štegena, ali je pogodak bio poništen jer je asistent Bino bio u ofsajdu. Šteta, lepa je bila i asistencija petom i pogodak napadača Viljareala.

La Liga, 21. kolo

Petak

Kadiz - Đirona 2:0 (2:0)
/Eskalante 6, Guardiola 34/

Subota

Almeria - Real Betis 2:3 (1:2)
/Suarez 27, Kosta 62 - Sančez 6, Kanales 42, Guardado 70/

Sevilja - Majorka 2:0 (2:0)
/En-Nesiri 28, Hil 40/

Valensija - Atletik Bilbao 1:2 (1:1)
/Kastiljeho 17 - N. Vilijams 30, Sanset 72/

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 1:1 (0:1)
/Unal 77 - Arambari 38 a.g./

Selta - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Depaj 89/

Real Valjadolid - Osasuna 0:0

Viljareal - Barselona 0:1 (0:1)
/Pedri 18/

Ponedeljak

Espanjol - Real Sosijedad 21.00

Sreda

Real Madrid - Elče 21.00

Standings provided by Sofascore