La Liga

Mundo deportivo prenosi: Barselona planira da smanji plate fudbalerima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.04.2023 13:30
Mundo deportivo prenosi: Barselona planira da smanji plate fudbalerima Guliver/Peter Schatz Alamy

Fudbalski klub Barselona počeo je da priprema plan kolektivnog smanjenja plata zbog teške finansijske situacije u kojoj se ekipa sa "Nou Kampa" nalazi, prenosi Mundo deportivo.

Španski mediji podsećaju da Barselona već nekoliko godina ima ogromnih problema, pošto mora da ispoštuje finansijski fer-plej La Lige.

Katalonski klub planira da renovira stadion "Nou Kamp" zbog čega će kapacitet biti smanjen na samo 44.000 mesta. U tom slučaju očekuje se i veliki pad prihoda od ulaznica.

Čelnici Barselone moraju da pronađu način da uštede novac, a jedno od rešenja je kolektivno smanjenje plata fudbalerima.

"Ova ideja se nije svidela nekim igračima, koji su u Barselonu stigli prošlog leta. Iz njihove okoline čuju se glasovi da ne vide smisla u smanjivanju plata. Smatraju da su prilikom potpisivanja ugovora već pristali na određene uslove, pošto su bili svesni teške finansijske situacije u kojoj se klub nalazi", naveo je španski novinar Toni Huanmarti, koji prati dešavanja u katalonskom klubu.

On nije pomenuo nijedno ime, ali u Barselonu su prošle godine stigli Robert Levandovski, Rafinja, Frenk Kesi, Pablo Tore, Andreas Kristensen, Žil Kunde i Markos Alonso i pretpostavlja se da su to igrači koji se protive smanjenju plata.

"Mundo deportivo" navodi da čelnici Barselone rade na planu oporavka, koji će biti uskoro predstavljen rukovodstvu La Lige.

Barselona se nalazi pred osvajanjem titule u La Ligi, pošto devet kola pre kraja ima 10 bodova više i utakmicu manje od drugoplasiranog Reala.