La Liga

La liga na Areni sport: Majorka ruši Sevilju posle 10 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2023 17:07
La liga na Areni sport: Majorka ruši Sevilju posle 10 godina TV Arena sport

Na kanalima TV Arene sport danas ćete imati priliku da pratite tri utakmice 21. kola španskog prvenstva.

Program će od 16:15 otvoriti Almerija i Betis (Arena sport 1), dok nas u večernjim terminu očekuju okršaji Sevilje i Majorke (18:30, Arena 2 Premium), odnosno Valensije i Bilbaa (21:00, Arena 2 Premim).

Ipak, najzanimljiviji duel za srpske gledaoce biće odigran na stadionu "Ramon Sančez Pičuan" gde će Majorka sa Predragom Rajkovićem na golu pokušati da savlada Sevilju, za koju nastupaju Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović.

Andalužani su u poslednjih pet kola ostvarili tri pobede i dva poraza. Nakon dva uzastopna trijumfa protiv Kadiza i Elečea, izabranici Horhea Sampaolija poraženi su u prethodnom meču od Barselone sa 3:0, uz poprilično lošu igru na obe strane terena. I dalje su vrlo blizu zoni ispadanja, pošto su prvi iznad crte sa 21. osvojenim bodom otpočetka prvenstva.

Majorka sa druge strane u prethodnih pet mečeva ima takođe tri pobede i dva poraza. Posle neuspeha sa Kadizom (2:0), ekipa Havijera Agirea je u prošlom kolu mimo svih očekivanja savladala Real Madrid minimalnim rezultatom, a heroj meča bio je srpski golman, koji je odbranio penal Asensiju u 60. minutu. Osokoljeni tom pobedom, Majorka danas dolazi na megdan Sevilji, koju nije savladala skoro 10 godina.

Ostrvljani ne znaju za pobedu u poslednjih pet međusobnih duela. Sevilja je slavila tri puta, dok je dva puta bilo nerešeno.

Sevilja je i dalje bez povređenih Hesusa Navasa, Aleksa Telješa, Papua Gomeza, Markaa i Hesusa Manuela Korone.

Majorka, koja je trenutno 10. na tabeli sa 28 bodova, neće imati Hauma Kostu na raspolaganju zbog crvenog kartona protiv Real Madrida, dok će trener Havijer Agire moći da računa na Hosea Kopetea, pošto je odradio supsenziju.

La Liga, 21. kolo

Petak

Kadiz - Đirona 2:0 (2:0)
/Eskalante 6, Guardiola 34/

Subota

Almeria - Real Betis 16.15 (Arena sport 1)

Sevilja - Majorka 18.30 (Arena 2 Premium)

Valensija - Atletik Bilbao 21.00 (Arena 2 Premium)

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 14.00 (Arena 2 Premium)

Selta - Atletiko Madrid 16.15 (Arena sport 1)

Real Valjadolid - Osasuna 18.30 (Arena sport 1)

Viljareal - Barselona 21.00 (Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Espanjol - Real Sosijedad 21.00

Sreda

Real Madrid - Elče 21.00

Standings provided by Sofascore