La Liga

Valjadolid ima novog trenera: Promovisan Paulo Pecolano, cilj opstanak u La Ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 15:11
Valjadolid ima novog trenera: Promovisan Paulo Pecolano, cilj opstanak u La Ligi Guliver/Daniel Castelo Branco

Urugvajski stručnjak Paulo Pecolano novi je trener fudbalera Valjadolida, saopštio je španski klub koji je u vlasništvu legendarnog Brazilca Ronalda.

Biće to prvi posao u Evropi za tridesetdevetogodišnjeg stratega, koji je i kao igrač samo jednu sezonu proveo na "starom kontinentu" i to upravo u Španiji, gde je igrao za Majorku.

 

 

Pecolano je inače, bio prvi izbor Ronalda i kada je još jedan njegov klub, Kruzeiro ispao iz prve lige Brazila, a koji ga je kasnije eksperesno vratio u elitu, pa sada veruje i da sa Valjadolidom može da napravi veliki uspeh.

"Dobiti priliku da radiš u Španiji je zaista velika čast i daću sve od sebe da orpavdam poverenje. Srećan sam i ubuđen zbog novih izazova i nadam se d ć u uspeti da zadržim ovaj klub u elitnom rangu, jer tu i pripada", poručio je po preuzimanju funkcije Urugvajac.

Fudbaleri Valjadolida trenutno zauzimaju 17. poziciju na tabeli La Lige sa 28 osvojenih bodova, samo jednim više od Valensije, Espanjola i Almerije koji su u opasnoj zoni i angažovanje Urugvajca je pokušaj Rondalda da sačuva tim u La Ligi.