La Liga

Nove smene trenera u La Ligi, ukupno 12: Espanjol otpustio Martineza, a Ronaldo se zahvalio Pačeti u Valjadolidu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 15:13
Nove smene trenera u La Ligi, ukupno 12: Espanjol otpustio Martineza, a Ronaldo se zahvalio Pačeti u Valjadolidu Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia

Padaju treneri kao klasje svuda u svetu, posebno u ovom delu sezone koji je i presudan za konačan ishod. U španskoj Primeri La Ligi bez posla su danas ostali Dijego Martinez u Espanjolu, pa onda i Hoze Roho Pačeta u Valjadolidu. U dosadašnjem delu sezone bilo je 12 smena trenera u Španiji što se odavno nije dogodilo. 

Najviše ih rotirao Elče (četiri), posle toga Sevilja i Valensija (po dve promene), na kraju Selta iz Viga, Viljareal, Valjadolid i Espanjol. Dijego Martinez je stigao u Espanjol prošlog leta kao dugoročno rešenje, a danas je već bivši. Zna se i da će ga menjati Luis Garsija.

 

 

"Sportski rezultati su naveli klub da donese ovu odluku sa jasnim ciljem da ostvarimo kontinuitet u Primeri La ligi. Cenimo rad i zalaganje Martineza i želimo mu uspešan nastavak karijere", saopštio je Espanjol.

Espanjol je 17. na tabeli sa samo 27 bodova i predstoji mu grčevita borba za opstanak. Valjadolid je na "Santijago Bernabeu" doživeo katastrofu od 6:0 i 16. pozicija sa samo 28 bodova nagnala je upravu da se zahvali Hoze Rohu Pačeti. Većinski vlasnik kluba, nekada slavni Brazilac "Zuba" Ronaldo Gaučo, bio je na meču i morao je da reaguje.

Za razliku od Martineza, Pačeta je prošle sezone uveo Valjadolid u Primeru La ligu, dobro je počeo, ali posle Mundijala u Kataru izgubio je konce, nanizao je devet poraza i rastanak je bio neminovan.