La Liga

LA Liga nominovala kandidate za priznanja u tekućoj godini: Igrači i trener Reala prvi favoriti za dobijanje nagrade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 17:34
Džud Belingem Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Džud Belingem

Šampionski pehar u Španiji osvojili su fudbaleri Real Madrida, koji se nadaju i novoj titulu šampioan Evrope, a sada je ostalo da se odredi ko je od pojedinaca obeležio fudbalsku sezonu na Iberijskom poluostrvu.

Iz sedišta takmičenja stigle su i nominacije, priznanja će biti dodeljena na gala svečanosti koja će biti održana 28. maja na Sardiniji, a predsednik LA Lige, Havijer Tebas najavljuje pravi spekatkl.

"Biće to kruna jedne uspešne sezone u LA ligi. Ova godina je bila uspešna i bilo je pravo zadovoljstvo gledati mečeve našeg takmičenja. Verujem da ćemo zajedno sa našim partenrima napraviti sjajan događaj i da će oni koji su obeležili ovu sezonu dobiti adekvatna priznanja", rekao je Havijer Tebas

 

 

Kada su fu fudbaleri u pitanju nominacije su dobili Džud Belingem i Vinisijus Džunior iz Real Madrida, napadač Barselone Robert Levandovski, Takefus Kubo iz Sosijedada, dvojac Đirone, Artem Dovbik i Aleks Garsija, Atnoan Grizman iz Atletiko Madrida, Isko iz Betisa, Kviran Rodrigez iz Las Palmasa, kao i prvotimac Viljareala Aleksander Serlot.

Među nominovanima za najboljeg trenera se nalaze: Karlo Anćeloti (Real Madrid), Dijego Simeone (Atletiko Madrid), Valverde (Bilbao). Migel Sančez Munjoz (Đirona).