La Liga

Mirko Topić na radaru Sevilje: Famalikao očekuje dobru zaradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 10:45
Mirko Topić MN Press
Mirko Topić

Mngoi su bili iznenađeni kada je Mirko Topić pre godinu dana odlučio da karijeru iz Vojvodine nastavi u Famalikaou. Mladi reprezentativac Srbije je bio velika želja Crvene zvezde, intersovali su se Dimao iz Kijeva, Šahtjor, neki italijanski i nemački klubovi, ali Portugalci su platili milion evra "lalama" i dobili igrača na kome mogu mnogo da zarade.

Posle veoma dobre sezone u jakoj portugalskoj ligi, te odigranih 33 mečeva, uz dve asistencije, Topić je brzo zapao za oko jačim klubovima, a kako španski "As" piše veoma zainteresovana je Sevilja. Španski klub ima odlična iskustva sa srpskim igračima, aktuelni prvotimci Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj su više nego opravdali angažmane.

 

 

Sportski direktor Viktor Orta je prema pisanju lista "As" rešen da konkurenciju na mestu zadnjeg veznog pojača Topićem verujući da će njegov potencijal još više doći do izražaja u Primeri La Ligi s obzirom da su mu tek 23 godine i da je dokazao u Primeiri da može da izdržava jak tempo.

Topića ugovor sa portugalskim klubom vezuje do juna 2027. godine te i zbog toga njegova cena, a stalno raste i sada je bar po Transfermarktu 2,5 miliona evra, teško da će biti manja od petr miliona evra.

Ostaje samo da se vidi hoće li se ceo posao zavrpiti i Topić postati treći Srbin u timu Sevilje ili će taj b roj ostati na dva. Jer, Dmitrović ima dozvolu da ide, a Valensija je vrlo zainteresovana da ga dovede.