La Liga

Barselona ipak verna "Najkiju": Ugovor 1,2 milijarde evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 18:35
Lamine Jamal, napadač Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Lamine Jamal, napadač Barselone

Barselona će ostati verna tehničkom sponzoru "Najk", spreman je produžetak saradnje na još 10 godina vredan fantastičnih 1,2 milijarde evra, prenosi "Marka".

Pregovori između američke kompanije i Barselone je u završnoj fazi, ostali su da se preciziraju neki detalji, pa da se i potpiše nastavak saradnje vredan 120 miliona evra po sezoni, što će svakako biti preko potrebna injekcija klubu koji još uvek nije stabilno rešio finansije.

Dobila je Barselona nedavno ponudu "Pume" na 120 miliona evra sa bonusima, ali prednost ima "Najk" sa kojim katalonski gigant sarađuje od 1998. godine i sa kojim je produžavala nekoliko puta. Sadašnji ugovor, potpisan 2016. godine, Barseloni donosi 85 miliona evra, plus maksimalnih 20 od bonusa u skladu sa rezultatima. 

 

 

"Najk" je poslednjih godina nekoliko puta prekršio ugovor, što je navelo Barselonu čak i da posegnu za opomenom pred tužbu. U prvi mah američki gigant nije želeo da povećava ponudu, ali posle ponude "Pume", shvatili su da ne žele da izgube Barselonu kao jedan od najjačih fudbalskih brendova koje imaju.

S obzirom na to da ni Barselona nije bila voljna da menja tehničkog sponora, dve strane su u poslednjih mesec dana postigli načelni dogovor oko novog desetogodišnjeg ugovora do 2034. godine, a za sam nastavak saradnje, kako piše "Marka", Amerikanci su voljni da plate 100 miliona evra, kao bonus za finansijsku stabilnost i lakšeg dobijanja licence od strane Primera La Lige.

Barselonuj posle eliminacije iz UEFA Lige šampiona, u nedelju očekuje "El Klasiko" protiv Real Madrida na stadionu "Santijago Bernabeu" od 21.00 čas uz tv prenos na TV Arena 1 Premium kanalu.