La Liga

Brahim Dijaz ne čeka više Španiju, igraće za - Maroko

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 14:31
Breahim Dijaz igraće za selekciju Maroka Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Breahim Dijaz igraće za selekciju Maroka

Brahim Abdelkader Dijaz, ofanzivni vezni igrač Real Madrida potvrdio je da će od sada nastupati za selekciju Maroka. Tri godine je čekao mig iz španskog Saveza i više nije želeo, pa se odlučio da igra za očevinu Maroko. Za Maroko bi trebalo da debituje u martu protiv Angole i Mauritanije.

Rođen u Malagi pre 24 godine, od oca Marokanca i majke Špankinje, Dijaz je fudbalski rastao na Pirinejima. Posle tri godine u Mančester sitiju postao član Real Madrida, a igrao je za sve selekcije Španije a debitovao je i za "A" tim "crvene furije" 8. juna 2021. godine u prijateljskom meču protiv Litvanije.

S obzirom na to da više nije odigrao nijedan taklmičarski meč Španiju, ofanzivac Reala je predao zahtev u FIFA za promenu nacionalnog tima, dobio potvrdan odgovor da će mu molba biti prihvaćena i da će moći od sredine marta da debituje za Maroko.

"Marka" je potvrdila da će Dijaz igrati za Maroko i da je odluka doneta trezveno i opravdano jer je čekaom "crvenu furiju" praktično sedam godina, još od 2017. godine. Posle debija, zvao ga je Luis Enrike za takmičarske mečeve u novembru 2021. (Grčka, Švedska), ali nije na terenu proveo ni minut. Ništa se nije promenilo ni sa dolaskom de La Fuentea.