La Liga

Realu treba sveža krv na štoperu: Anćeloti pikirao Lenija Jora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 16:05
Leni Joro, štoper Lila TV Arena sport/ Screenshot
Leni Joro, štoper Lila

Real Madrid je u trećem minutu nadoknade, zbog idnvidualnih grešaka Nača i Karvahala, koji nisu pravi štoperi, ali su igrali silom prilika na toj pozicji, prosuo pobedu nad Atletiko Madridom u 174. ligaškom "Madrilenju" (1:1) i nisu stvorili osetniju bodovnu razliku nad Đironom.

Nije se nadao trener Karlo Anćeloti da u jeku sezone neće imati na raspolaganju ni Edera Militao, ni Ridigera, ni Alabu u sastavu, prvu trojicu štopera, pa je kombinovao sa iskusnim bekovima i bio veoma blizu da mu ekperiment prođe. Međutim, desilo se što se desilo i Real mora na leto da dovede bar još jednog centralnog defanzivca a prvo ime je Leni Joro, 18-godišnji Francuz i član Lila.

 

 

Iako je tek postao punoletan, Joro već ima jednu celu sezonu za sobom, standardan je u timu Lila, trećeplasiranog tima Lige 1, ali i mlade selekcije "trikolora". Prema inormacijama "Marke", sportski sektor Reala se već raspitao za cenu u Lilu i ona po njihovim saznanjima iznosi 60 miliona evra. 

Smatra se da Joro poseduje sve kvalitete da postane izuzetan štoper, tim pre što ima brzinu da igra i desnog beka. Do leta ima vremena, Joro je ove sezone standardan u timu Lila, odigrao je 26 mečeva u svim takmičenjima, 19 od 20 u Ligi 1, uz tri gola.