La Liga

Real "preokrenuo" Las Palmas i uzeo planirane bodove na Kanarima: Svi golovi pali u drugom delu meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 18:18
Vinisijus, fudbaler madridskog Reala, u trku Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
Vinisijus, fudbaler madridskog Reala, u trku

Fudbaleri Reala izbili su večeras na vrh La Lige i ostaće tu makar do sutrašnjeg meča svrgnute Đirone, pa i posle, u slučaju da ova ne poništi efekte današnje pobede velikana španskog, evrpskog i svetskog fudbala na terenu Las Palmasa - 1:2 (0:0). 

Reklo bi se očekivan epilog "izleta" moćnog prestoničkog tima na sunčana Kanarska ostrva, ozbirom na to da ga je domaćin dočekao na osmom mestu u primeraškoj koloni i nije na nivou "kraljevića", međutim pobeda je usledila tek posle preokreta u drugom poluvremenu.

Prvi deo meča nije bio naročito sadržajan, a obeleželi su ga nešto veći posed autsajdera (53 odsto) i skroman broj šuteva u okvir gola rivalskog tima (3), pa se moralo pričekati na rasplet utakmice 22. kola.

Ni po povratku sa pauze, Las Palmas nije hteo da ustukne pred skupocenim zvezdama u sastavu Karla Anćelotija i taj im se trud isplatio u 53. minutu. Na kraju jedne poduže kontre, kada je Havijer Munjoz u šesnaestercu iskoristio bočno dodavanje Sandra Ramireza. 

 

 

Naravno, nije bilo govora oko toga da će Real pojačati napore da i sam zatrese mrežu, pa je malo zatim palo izjednačenje u režiji Vinisijusa Žuniora (65). U svom majstorskom stilu, u trku je primio vazdušnu asistenciju Eduarda Kamavinge i levicom vratio rezultatsku ravnotežu. 

 

 

Usledila je jurnjava za pobedom Madriđana, sa smislom i upornošću, što je urodilo plodom u 84. minutu. Toni Kros je odlično ubacio loptu iz desnog kornera, a Aurelijen Čuameni glavom doneo nova tri boda svom timu. 

 

 

La Liga, 22. kolo

petak 

Almerija - Alaves 0:3 (0:1)
/Omorodion 10, 88, Roha 52pen/

subota

Real Sosijedad - Rajo 0:0

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Munjoz 53 - Vinisijus 65, Čuameni 84/

Barselona - Viljareal 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Majorka - Betis 21.00 (TV Arena sport 1)

nedelja

Selta - Đirona 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Kadiz - Atletik Bilbao 16.15 
Sevilja - Osasuna 18.30 (TV Arena sport 1)
Atletiko Madrid - Valensija 21.00 

ponedeljak

Hetafe - Granada 21.00

 

Standings provided by Sofascore