La Liga

Žestoke sankcije FF Španije: Igračima i trenerima Kadiza 17 mečeva suspenzije!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 17:54
Žestoke sankcije FF Španije: Igračima i trenerima Kadiza 17 mečeva suspenzije! TV Arena sport/ Screenshot

Incidenti na meču između Kadiza i Hetafea odigranom minulog petka u 25. kolu Primere La Lige (2:2), kada je fizički napadnut sudija Alehandro Ernandez, skupo su koštali domaćina jer je Kimitet za takmičenje FF Španije oštro sankcionisao učesnike gužve sa ukupno 17 mečeva suspenzije.

Desni bek Kadiza Iza Karselan dobio je tri utakmice suspenzije zbog isključenja posle utakmice i verbalnog delikta, dok je Žeremijas Ledezma sankcionisan sa četiri susreta neigranja jer je guruo saigrača na sudiju Ernandeza. 

Trener golmana Lolo Bokardo je dobio čak šest mečeva suspenzije zbog vulgarnog ponašanja i uvreda izrečenih na račun sudija, dok je drugi trener tima Dijego Ribeiro dobio četiri meča "zbog guranja sudije i njegovih pomoćnika". Komitet je kaznio i klub Kadiz sa 1.500 evra zbog incidnata na tribinama i bacanja predmeta na teren.

Cela gužva nastala je kada je sudija Ernandez, pri vođstvu domaćina od 2:1 svirao penal za goste u 103. minutu i to posle intervencije iz VAR sobe, iako je meč bio produžen 10 minuta. Unal je sa penala doneo Hetafeu bod, a domaćini nisu mogli da se pomire sa odlukom sudije, pa je nastala velika gužva, posebno se "svašta" događalo u tunelu stadiona "Mirandilja".