La Liga

Kad Ćabi Alonso kaže, uprava sluša: Borha Iglesijas novi napadač Bajera iz Leverkuzena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 13:20
Borha Iglesijas Guliver/AP Photo/Angel Fernandez
Borha Iglesijas

Borha Iglesijas, iskusni napadač Betisa do kraja sezone pojačao je Bajer iz Leverkuzena. Povreda Viktora Bonifejsa, golgetera tima koji se vraća na gteren tek u aprilu, nateralo je trenera Ćabija Alonsa da potraži atekvatnu zamenu.

A, Ćabi Alonso je u toku ove sezone i po zaradio takav kredit kod uprave nemačkog kluba da su mu oni odmah ispunili želju, dogovorili su pozajmicu uz pravo otkupa za osam miliona evra. Ćabi Alonsu je potreban golgeter, a Borha Iglesijas ima sve potrebne karakteristike za igru "aspirindžija". Voli da igra, proigrava, jak je u duelu, skoku, a ume i da "izmisli" pogodak. 

 

 

Ove sezone je upisao samo dva pogotka i dve asistencije na 18 mečeva, ali uglavnom je bio alternativa, na terenu je proveo 870 minuta. Međutim, njegovuh 56 golova na 180 mečeva Primere La Lige za Betis i Espanjol dovoljan su razlog da uprava veruje u Alonsovu procenu da će Španac odmeniti Nigerijca. Bar dok se Viktor ne vrati u formu.

Bajer iz Leverkuzena ima sedam bodova prednosti na čelu Bundeslige i meč više od Bajerna, ali nemaju poraz u dosadašnjem delu sezone. Na 29 mečeva nisu izgubili, ali bez Bonifejsa imaju problema da tresu mrežu iako se to po rezultatima ne bi moglo nagovestiti. Pobedili su Lajpcig u nadokandi, ali golove uglavnom ne postižun napadači od kad nema Bonifejsa.

Imperesivni su u svakom smilsu reči a pohvale dobija Ćabi Alonso, izvesno budući trener Reala, Bajerna...