La Liga

La Liga na TV Arena sport: Oslabljena Sevilja dočekuje Alaves

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 12:18
Fudbaleri Sevilje Tanjug/AP Photo/Peter Dejong
Fudbaleri Sevilje

Nakon kraće pauze usled igranja španskog kupa, La Liga se vraća večeras gde će 20. kolo otvoriti Sevilja i Alaves od 21 čas (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Ramon Sančez Pishuan".

Domaćin se nalazi u izuzetno lošoj poziciji ove sezone. Tek su na 16. poziciji na tabeli, samo bod od zone ispadanja i imaju samo tri ligaške pobede. Kada se pogledaju poslednja dva meseca, jedino je Almerija u lošijoj formi od ekipe iz Andaluzije. Ekipa Kike Sančez Floresa je i prošle sezone bila u donjem domu na tabeli veći deo takmičarske godine, ali je na kraju uspela da osigura četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona.

Sevilja će na ovoj utakmici biti znatno oslabljena jer neće moći da računa na Nemanju Gudelja koji se povredio i odsustvovaće do kraja sezone, kao i na Jusufa El Nesirija koji je otputovao na Afrički kup nacija gde će predstavljati Maroko. Već duži period su povređeni Dodi Lukebakio, Orjan Niland, Fernando, Hesus Navas i Marioano Diaz. Pod znakom pitanja za ovaj meč je i Erik Lamela, dok se u takmičarski ritam vraćaju Markos Akunja, Joan Jordan i Tanguj Nianzu.

 

 

Tim Alavesa takođe ne blista kada je u pitanju forma. Ako bi se gledali samo rezultati u La Ligi, klub iz Baskije je na poslednjih pet utakmica upisao tri poraza i dva remija. Na gostujućem terenu i dalje nemaju pobedu u ovoj sezoni i samo Granada i Almerija su osvojili manje bodova od njih na strani. Trener Luis Garsija nema problema sa povredama, jer se van stroja nalazi samo Aleksandar Sedlar i Abdel Abkar koji je otputovao na prvenstvo Afrike.

U prvom meču ove sezone, Alaves je na domaćem terenu savladao Sevilju 4:3 golovima Kikea Garsije (x2), Rubena Duartea i Liusa Riohe. 

La Liga, 20. kolo

petak

Sevilja - Alaves 21.00 (TV Arena 1 Premium)

subota

Las Palmas - Viljareal 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Majorka - Selta 16.15 (TV Arena 1 Premium)
Atletik Bilbao - Real Sosijedad 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Betis - Granada 21.00 (TV Arena 3 Premium)

nedelja 

Almerija - Đirona 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Kadiz - Valensija 16.15 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore