La Liga

La Liga na Arena sport: Real nišani "tricu" protiv Majorke i navija za Đironin kiks protiv Atletika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 12:31
La Liga na Arena sport: Real nišani "tricu" protiv Majorke i navija za Đironin kiks protiv Atletika Tanjug/AP Photo/Ricardo Larreina

Drugog dana 19. kola La Lige ljubiteljima španskog fudbala najviše bi trebalo da ponudi meč Đirone i madridskog Atletika (21.30, Arena 1 Premium), jer je katalonski domaćin drugi na tabeli, a gosti iz Madrida poziciju iza, dok će Real gledati da opravda ulogu favorita protiv Majorke i navijati za pobedu gradskog rivala, jer bi u tom scenariju prestao da bude bodovno izjednačen sa svojom pomenutom prvom "pratiljom". 

Đirona je odigrala nerešeno sa Betisom u poslednjoj utakmici jedne od pet najboljih evropskih liga, čime je prekinula seriju od tri trijumfa, dok su "jorgandžije" pobedom nad Seviljom izbeglo het-trik mečeva bez maksimalnog učinka. 

 

 

Dijego Simeone i njegovi "ratnici" iz španske prestonice ne mogu da se pohvale ni učinkom na strani, jer su se bez ičega vratili sa tri poslednja La Liga putovanja, dok Đirona nije pokupila sve sa "stola" samo dva od sedam puta u prilikama kada je imala podršku svoje publike. 

 

 

Real je još ubeljiviji kod kuće, obzirom na to da ga je samo Rajo Valjekano primorao na prvenstveni remi, a sve druge rivale je manje ili više lako "rešio", pa bi sve osim trrijumfa lidera nad 14-plasiranom Majorkom bio iznenađenje. 

Jesu srpski golman Predrag Rajković, naš bivši reprezentativac Matija Nastasić i ostali Ostrvljani popravili skor u nekoliko poslednjih rundi, ali teško da imaju znanje i moć za "prevrat" protiv "kraljevića". 

La Liga, 19. kolo

Hetafe – Rajo Valjekano 0:2 (0:1)
/Kameljo 45+1, 47/

Real Sosijedad – Aleves 1:1 (0:0)
/Zubimendi 90+7 - Rioha 76/

Valensija – Viljareal 3:1 (2:0)
/Jaremčuk 4, Pepelu 27, 57 - Moreno 73/

sreda

Granada – Kadiz 17.00 (Arena 1 Premium)
Selta – Betis 19.15 (Arena 3 Premium)
Real Madrid – Majorka 19.15 (Arena 1 Premium)
Đirona – Atletiko Madrid 21.30 (Arena 1 Premium)

četvrtak

Osasuna – Almerija 17.00 (Arena 1 Premium)
Sevilja – Atletik Bilbao 19.15 (Arena 1 Premium)
Las Palmas – Barselona 21.30 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore