La Liga

Real Madrid novog štopera pronašao u Rusiji: Anćeloti bira Renan ili Varan?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 12:58
Robert Renan, štoper Zenita FC Zenit
Robert Renan, štoper Zenita

Ima kupovine novih igrača, nema kupovine u januaru. Situacija u Real Madridu menja se iz meča u meč, ali problemi sa povredama i isključenjima defanzivaca nateralo je trenera Karla Anćelotija da počne potragu za još jednim štoperom. 

Prema pisanju lista "As" pažnju je privukao 20-godišnji Brazilac Robert Renan iz Zenita. Ovaj 20-godišnji defanzivac, član mlade selekcije Brazila, nije standardan ni u timu ruskog šampiona, jer je samo četiri puta bio na terenu ove sezone u Premijer ligi Rusije i alternativa je Strahinji Erakoviću, ali odgovara Realu, tvrde španski novinari.

Ima Real mnogo problema ove sezone sa defanzivcima, Militao, Alaba, Karvahal i Mendi su ban stroja, a Načo je dobio ponovo crveni karton protiv Alavesa i čeka ga nova pauza. Oreljan Čuameni će opet morati da pokriva poziciju centralnog defanzivca sa Ridigerom, pa se očekuje da Real brzo deluje i pod jelku italijanskom treneru stavi novog defanzivca za nastavak sezone 2. januara 2024. godine.

 

 

Da li će se Karlo Anćeloti kladiti baš na Renana veliko je pitanje, ali Brazilac je levonog, ima dobru tehniku, dobar "CW" i fizički ispunjava sve parametre kraljevskog kluba. Nedostaje mu iskustvo, utakmice i veliko je pitanje da li bi bez priprema mogao da odgovori visokim zahtevima. Zenit ga je doveo iz Korintijansa besplatno i pitanje je koliko će ga ceniti.

Možda je izvesnije, kako prenose ostrvski mediji, da Real otkupi Rafaela Varana od Mančester junajteda jer Francuz poznaje klub (igrao od 2011 do 2021), zahteve, Ligu i mogao bi odmah da zaigra.