La Liga

Katalonci se predomislili i traže zamenu za Ter Štegena: Izbor je pao na Davida de Heu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.12.2023 10:28
david de Hea Tanjug/AP Photo/Jon Super, File
david de Hea

Fudbalski klub Barselona poslao je ponudu španskom golmanu Davidu de Hei, koji bi trebalo da zameni povređenog nemačkog reprezentativca Marka-Andrea ter Štegena, prenose španski mediji.

Ter Štegen će narednih dana morati da operiše leđa zbog čega će odsustvovati oko tri meseca van terena, ali se očekuje da bude spreman za Evropsko prvenstvi u Nemlakoj.

Španski mediji su u utorak objavili da Barselona neće tražiti zamenu za nemačkog golmana, ali kakao sada stoje stvari čelnici katalonskog kluba su se predomislili i odlučili su da potraže novog čuvara mreže.

Barselona je poslala ponudu De Hei, koji je trenutno bez angažmana, pošto mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Mančester junajtedom koji nije produžen.

Katalonski klub očekuje odgovor španskog golmana u narednih nekoliko dana i u slučaju pozitivnog odgovora on bi odmah potpisao ugovor sa Barselonom.

Iskusni španski čuvar mreže (33) pored ponude iz Barseone ima otvoren poziv engleskog Njukasla kao i nekolicine klubova iz Saudijske Arabije.

De Hea je branio za Mančester junajted od 2011. do juna ove godine, a pre toga je bio član madridskog Atletika. On je za reprezentaciju Španije nastupio na 45 mečeva.