La Liga

Anćeloti (ne) odlazi, pominju se samo Ćabi Alonso i De Zerbi: Razne glasine oko trenera Reala za narednu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 12:04
Anćeloti (ne) odlazi, pominju se samo Ćabi Alonso i De Zerbi: Razne glasine oko trenera Reala za narednu sezonu Guliver/AP Photo/Andres Kudacki)

Real Madrid je najtrofejniji evropski klub a smaim tim uvek u centru pažnje. Pogotovo kada se povede neka priča sa osnovom, a ona je vezana za trenera Karla Anćelotija i njegovo preuzimanje selekcije Brazila u junu 2024. godine. Priču je lansirao "O Globo", a zatim negde potvrdio i predsednik FF Brazila Ednaldo Rodrigez.

Međutim, španski mediji su sinoć najavili da Real pokušava da se dogovori sa "Karlitom" oko produženja saradnje, mada je pitanje želi li Italijan da pogazi reč datu Brazilcima. Ipak je on najtrofejniji trener Lige šampiona, jedini na planeti sa pet titula u TOP 5 ligama Evrope i pre svega čovek koji ne gazi dato obećanje.

Aktuelni Karlo Anćeloti napusti na kraju sezone madridski klub, španski mediji navode da predsednik Reala Florentino Perez pregovara sa Robertom De Zerbijem, koji je prošle sezone sa Brajtonom osvojio šesto mesto u Premijer ligi.

Španski mediji podsećaju da je trener Bajera iz Leverkuzena Ćabi Alonso bio prvi kandidat da preuzme Real, ali se Perez navodno odlučio za De Zerbija, koji neguje ofanzivni stil igre. De Zerbi (44) je pre Brajtona vodio Šahtjor, Sasuolo, Benevento, Palermo i Fođu.

Sa druge strane, nemački mediji otkrivaju da Ćabi Alonso nema izlaznu klauzulu u ugovoru sa "farmaceutima" čpo kojoj bi mogao da raskine jednostrano ugovor i vrati se u neki od bivših klubova iz igračkih dana a oni su Real Madrid, Liverpul i Bajern.

Ćabi Alonso je profil trenetra sličniji Anćelotiju, čini čuda već godinu i po dnaa sa Bajerom, trenutno je lider Bundeslige.