La Liga

Pred nama je zahtevan ciklus utakmica: Uroš Spajić o planovima i željama Crvene zvezde u prvenstvu i Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 14:44
Zvezdin fudbaler Uroš Spajić proslavlja gol crveno-belih MN Press
Zvezdin fudbaler Uroš Spajić proslavlja gol crveno-belih

Do kraja jesenjeg dela sezone, fudbalere Crvene zvezde očekuje još gomila utakmica u Mozzart Bet Superligi Srbije, nastavak nacionalnog Kupa i ključne bitke za što bolji plasman u grupnoj fazi Lige šampiona, odnosno prezimljavanje u Evropi. I u skoro svakoj će tim najtrofejnijeg srpskog kluba imati imperativ pobede.

Počev od duela sa Vojvodinom, 25. novembra u Novom Sadu (16.00, TV Arena 1 Premium), u kom valja uzeti sva tri boda da se ne bi desilo da distanca u odnosu na vodeći Partizan postane još veća, ali i napraviti dobru uvertiru za utakmicu sa Jang Bojsom u Švajcarskoj (28. novembar, 21.00, TV Arena 1 Premium), jer će taj ishod verovatno odlučiti osvajača trećeg mesta u grupi. 

"Pred nama je zahtevan ciklus utakmica i koristimo pauzu da se što bolje pripremimo za sve što nam dolazi. Prvi susret pred nama je protiv Vojvodine u Novom Sadu, a potom nas očekuje i put u Bern na duel sa Jang Bojsom. U domaćem prvenstvu smo svesni da imamo imperativ pobede na svakom meču, te ćemo dati i više od maksimuma da završimo jesenji deo sezone na pravi način. Sa druge strane, borićemo se za Zvezdin grb u Ligi šampiona i pokušati da izborimo proleće u Evropi. Imamo još dve utakmice u najkvalitetnijem klupskom evropskom takmičenju. Nema dileme da uz kvalitet tima, zalaganje na terenu i veliku želju možemo do uspeha. Takođe, postoji zajednička želja da odbranimo duplu krunu i u skladu sa tim ćemo i pristupati utakmicama", svestan je predstojećih izazova Zvezdin defanzivac Uroš Spajić

U priči za klupski sajt, iskusni igrač Zvezdine odbrane, sa iskustvom reprezentativca Srbije, ne krije koliko će im u rušenju prepreka značiti pomoć navijača. 

"Znamo da navijači Crvene zvezde simbolizuju najbolju publiku na stadionu. Imamo neverovatnu podršku od njih, ne samo na našem stadionu, već i na gostujućim terenima. Verujem da ćemo u Švajcarskoj imati sjajan vetar u leđa, a potom dočekati Mančeser Siti pred prepunim tribinama. Sigurni smo i u podršku u prvenstvu, kao i da će protiv Vojvodine biti naš 12. igrač. Znam koliko je težak dres Crvene zvezde i kako se brane boje našeg kluba. Učinićemo sve da donesemo radost svim navijačima", zaključio je Spajić.