La Liga

Marselino i Viljareal ponovo zajedno: Iskusni trener se vratio na "Madrigal"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 20:54
Marselino i Viljareal ponovo zajedno: Iskusni trener se vratio na "Madrigal" Villareal

Muči se Viljareal ove sezone, a tome svedoči i situacija na tabeli. Nakon 13 odigranih kola, "žuta podmornica" zauzima 14. poziciju sa 12 osvojenih bodova i samo tri trijumfa. Upravo zato je uprava kluba rešila da se zahvali dosadašnjem šefu stručnog štaba Paćeti i na njegovo mesto dovede Marselina Garsiju Torala.

Iskusni strateg je već sedeo na klupi ekipe sa "Madrigala" u periodu od 2013. do 2016. godine kada je odveo Viljareal iz Segunde u La Ligu, a nedugo nakon toga igrao i polufinale Lige Evrope u kom je poražen od Liverpula. Marselino je vodio klub na 117 utakmica i upisao je neverovatnih 87 pobeda.

U španskom prvenstvu je radio i u Bilbau, Valensiji, Saragosi i Rasingu. U junu ove godine je preuzeo Olimpik Marsej, ali je podneo ostavku 20. septembra nakon samo sedam odigranih utakmica zbog ličnih razloga.

Očekuje se da Marselino vodi Viljarael 26. novembra na utakmici sa Osasunom, dok bi prvi pravi test trebalo da bude četiri dana nakon toga sa Panatinaikosom u okviru Lige Evrope.