La Liga

Ronaldinjo junior u Barseloni, Katalonci potpisali sina nekadašnje zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 15:14
Ronaldinjo junior u Barseloni, Katalonci potpisali sina nekadašnje zvezde FC Barcelona

Žoao Mendeš de Asis Moreira, sin nekadašnje velike zvezde Ronaldinja Gauča, nastavio je očevim stopama jer postao novi igrač Barselone. Katalonci su danas i oficijalno potvrdili angažovanje 18-godišnjeg napadača koji je stasavao u Flamengu, Vasko de Gami i poslednje četiri godine u Kruzeiru, potpisujući sa njim ugovor od 2025. godine.

Bez obzira što je "Ronaldinjo junior" rođen u Rio de Žaneiru, poseduje i španski pasoš što će mu znatno olakšati igranje u Evropi. Nije ni iznenađenje što su Katalonci angažovali sina bivše zvezde tima, jer je on od napuštanja Kruzeira, od januara bio na probi u "La Masiji". Kada je 25. februara napunio 18 godina stekli su se uslovi za potpis ugovora, koji se danas i oficijalizovao.

 

 

Žao Mendeš je "devetka", od oca je nasledio neke karakteristike, brzinu sa loptom, ne i onu magiju koju je u nogama imao Ronaldinjo senior. Za sada će trenirati i igrati za omladinski sastav, a od njega samog će zavisiti kada će i da li će biti priključen prvom timu.

Ronaldo de Asis Moreira ili Ronaldinjo Gaučo igrao je za Barselonu od 2003. do 2008. godine, na 207 mečeva postigao je 94 gola, osvbojio je dve titule, Ligu šampiona, dva Superkupa Španije. U karijeri je igrao i za Gremio, PSŽ, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, Čeretaro i Fluminenze, a sa selekcijom Brazila osvojio je Mundijal 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Spojio je ono što je najteže a što navijači najviše vole: spektakularne driblinge, poteze, golove i rezultate.