La Liga

Nadamo se da će Mbape doći na "legalan način": Član uprave madridskog Reala objasnio zašto se još čeka transfer Francuza

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.10.2023 17:31
Nadamo se da će Mbape doći na "legalan način": Član uprave madridskog Reala objasnio zašto se još čeka transfer Francuza Tanjug/AP Photo

Član Upravnog odbora Reala Hoze Manuel Otero izjavio je danas da se nada da će fudbaler Pari Sen Žermena i francuski reprezentativac Kilijan Mbape na kraju sezone da potpiše ugovor sa madridskim klubom, prenose španski mediji.

Mbape (24) ima ugovor sa klubom iz Pariza do juna naredne godine, a tokom leta odbio je da produži saradnju sa šampionom Francuske. Čelnici PSŽ-a su potom Mbapea izbacili iz prvog tima. Međutim, rukovodstvo PSŽ-a je posle nekoliko nedelja obavilo razgovor sa Mbapeom, koji je vraćen u prvi tim šampiona Francuske.

 

 

On je navodno imao ponudu da nastavi karijeru u Realu, dok je Al Hilal nudio francuskom reprezentativcu čak oko 300 miliona evra.

"PSŽ bi sigurno preduzeo pravne korake protiv nas da smo napravili neku grešku sa Mbapeom. Real dobro zna šta može i šta bi trebalo da uradi. Nadam se da će Mbape na kraju sezone da stigne u Real na legalan način. U tom slučaju niko ne može da nas optuži da smo sklopili ilegalan dogovor", rekao je Otero.

Mbape je ove sezone odigrao devet utakmica za PSŽ u svim takmičenjima i postigao je osam golova.

"Mbape nije imao priliku da ovog leta potpiše ugovor sa nama. Da je to uradio, morao bi da se odrekne ogromnih bonusa, koje je dogovorio sa PSŽ-om. Sa druge strane, PSŽ je odredio ogromno obeštećenje. Bilo bi sasvim ludo i ne bi imalo nikakvog smisla da smo dogovorili saradnju godinu dana ranije dok ima ugovor sa PSŽ-om", zaključio je Otero.