La Liga

Nisam bio zabrinut ni kod 0:2: Simenone verovao u pobedu protiv Kadiza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2023 11:40
Nisam bio zabrinut ni kod 0:2: Simenone verovao u pobedu protiv Kadiza Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Gubili su fudbaleri Atletiko Madrida 0:2 od Kadiza, činilo se da bi klub iz Andaluzije mogao da napravi veliko iznenađenje, ali trener Madriđana, Dijego Simeone nije bio uplašen.

Šta više, on je i pri tom rezultatu bio uveren u pobedu svog tima, jer je, kako je naglasio posle meča, osećao da njegovi igrači kontrolišu dešavanja na terenu.

Tako je na kraju i bilo!

"Odlično smo otvorili utakmicu, trebalo je da postignemo gol ili dva odmah na početku, ali nismo u tome uspeli i rival nas je kaznio. Oba gola su postignuta nakon naših grešaka, jer se nismo branili na način na koji to radi ozbiljna ekipa. Istina, rezultat je bio 0:2 za rivala, ali nisam bio zabrinut. Moji igrači su držali konce utakmice u svojim rukama i znao sam da ćemo pobediti", rekoa je Simeone.

Temperamentni stručnjak je otkro da je tokom pauze između dva poluvremena rekao svojim igračima da nastave da igraju isto kao do tada i da će rezultat doći.

"Rekao sam im da ostanu smireni i nastave da igraju po istom modelu. Baš kao što smo igrali i protiv Osasune. Potrebno nam je bilo da pritiskamo rivala što bliže njegovom kaznenom prostoru jer samo tako možemo da ostvarujemo rezultate koje želimo. Objansio sam igračima da uopšte nije važan položaj na tabeli, možemo da budemo 13. ili 14, ali da uvek moramo da igramo agresivno i napadački. Tako će biti i u sredu protiv Fejenorda u Ligi šampiona", rekao je trener Atletiko Madrida.