La Liga

Poraz od Atletiko Madrida je samo moja krivica: Karlo Anćeloti samokritičan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 10:51
Poraz od Atletiko Madrida je samo moja krivica: Karlo Anćeloti samokritičan Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Doživeli su fudbaleri Real Madrida prvi poraz u sezoni i to na vrlo bolan način, od gradskog rivala Atletiko Madrida 1:3, a svu krivicu posle tog neuspeha na sebe je preuzeo trener Karlo Anćeloti.

Italijanski stručnjak priznaje da njegov tim nije izgledao onako kako je trebalo i ne beži od toga da je on morao da uradi više kako do toga ne bi došlo.

Uostalom, tim sa "Santjago Bernabeua" je i u meču Lige šampiona protiv Union Berlina bio veoma bled, ali se tada izvukao bukvalno u poslednjem minutu.

"Kada izgubite 1:3 od gradskog rivala, onda je sasvim normalno da kao trener preuzmete odgovornost. To je najmanje što mogu da učinim. Ovo nije krivica igrača, već moj neuspeh. Tako treba gledati na situaciju", rekao je posle meča iskusni strateg Madriđana.

Sva tri gola "jorgandžije" su postigle na identičan način kroz pukotinu kroz središnji deo odbrane gradskog rivala i to je ono što posebno boli Anćelotija.

"Primili smo slične golove, a to ne sme da nam se dešava. Vrlo slabo smo ušli u meč, nekako nedovoljno spremno, a tim kakav je Atletiko Madrid takve stvari ume da kažnjava. Ono su pokazali sav kvalitet i sasvim zasluženo uspeli da ostvare važnu pobedu jer su celu utakmicu bili bolji od nas i to treba da se prizna", rekao je Anćeloti.