La Liga

Luis Enrike se ne uzbuđuje posle poraza od Nice: Čestitam rivalu i nisam zabrinut

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2023 09:04
Luis Enrike se ne uzbuđuje posle poraza od Nice: Čestitam rivalu i nisam zabrinut Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Pet odigranih mečeva u Ligi 1 i čak sedam izgubljenih bodova nešto je na šta navijači PSŽ-a nisu navikli od svog kluba, ali to je realnost Parižana ove sezone.

"Sveci" su u petak uveče na svom terenu poraženi od Nice (2:3) koja ih je prestigla na tebli i sa devet bodova zauzima drugu poziciju, dok je tim trenera Luisa Enrikea tek treči, koliko ima i Oimpik sa utakmicom manje.

Međutim, neočekivan poraz od kluba sa Auzurne obale nije mnogo zabrinuo španskog stručnjaka na klupi šampiona Francuske.

"Šta mogu da kažem posle utakmice u petak uveče nego da čestitam rivalu na pobedi. To je odličan tim koji ove sezone nije izgubio nijednu utakmicu i bio je bolji od nas. Trudili smo se da ih onemogućimo visokim presingom, ali nismo u tome uspeli", rekao je Enrike, a zatim dodao:

"S druge strane, nemam šta da zamerim mojim igračima. Oni su dali sve od sebe, trudili su se, borili i zaista ne mogu da se žalim. Verujte, nisam zabrinut".

Pred timom iz Pariza slede dve izuzetno teške utakmice, jedna protiv Borusije iz Dortmunda 19. septembra u okviru 1. kola Lige šampiona, a onda 24. septembra derbi meč Lige 1 protiv Olimpika. Jedino što fudbalerima PSŽ ide na ruku je činjenica da se obe ove utakmice igraju na "Parku prinčeva".