La Liga

La Liga na TV Arena sport: Sve spremno za veliki derbi Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 10:05
La Liga na TV Arena sport: Sve spremno za veliki derbi Madrida TV Arena sport

Osokoljeni nestvarnim preokretom sa "Enfilda", gde su u prvoj utakmici osmine finala lIge šampiona od 0:2 došli do 5:2 protiv Liverpula, fudbaleri Real Madrida dočekuju večerašnji derbi meč protiv Atletiko Madrida (18.30, TV Arena 1 Premium).

Aktuelnog šampiona Evrope koji zaostaje osam bodova za vodećom Barselonom, već u četvrtak očekuje meč Kupa kralja baš protiv Katalonaca i zbog toga trener Karlo Anćeloti očekuje maksimalnu ozbiljnost od svojih igrača.

"Pobeda protiv Liverpula je dobra za samopouzdanje, ali ne sme da nas uljuljka. Igramo protiv Atletika, navijači očekuju pobedu protiv gradskog rivala, a to i jeste naš cilj. Imamo kvalitet da igramo velike mečeve na svakih nekoliko dana i to moramo da dokažemo večeras na našem stadionu. Tek posle toga ćemo razmišljati o Barseloni i meču u Kupu kralja, jer kada pomenete Barselonu, nama je u ovom trenutku jedino važno da smanjimo zaostatak za njom", kaže istalijanski sručnjak.

Atletiko Madrid je odavno ispao iz šampionske trke, za vodećom Barskeonom zaostaje već 16 bodova, ali kada sa druge strane imate gradskog rivala onda motiv nije potreban.

"Hoćemo da pobedimo. Real jeste u odličnoj formi, gledali smo ih protiv Liverpula, ali i mi imamo naše adute. Motivisani smo i spremni da dokažemo da bodovni zaostatak nije toliko realan i da je Atletiko i dalje jedan od najboljih španskih klubova", ističe trener "jorgandžija" Dijego Simeone.

La liga, 23. kolo

Petak

Elče - Betis 2:3 (2:0)
/Fidel 6p, Boje 9 - Iglesijas 654p, 68, Vilian Hose 90+5/

Subota

Espanjol - Majorka 14.00 (Arena 2 Premium)
Kadiz - Rajo Valjekano 16.15 (Arena 3 Premium)
Real Madrid - Atletiko Madrid 18.30 (Arena 1 Premium)
Selta - Real Sosijdad 21.00 (Arena 2 Premium)

Nedelja

Atletik Bilbao - Đirona 14.00 (Arena sport 1)
Selta - Real Valjadolid 16.15 (Arena 3 Premium)
Almerija - Barselona 18.30 (Arena 1 Premium)
Sevilja - Osasuna 21.00 (Arena 3 Premium)

Ponedeljak

Viljareal - Hetafe 21.00 (TV Arena 2 Premium)