La Liga

Atletiko Madrid nudi ugovor veznom igraču Reala Daniju Sebaljosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 18:42
Atletiko Madrid nudi ugovor veznom igraču Reala Daniju Sebaljosu Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Dani Sebaljos sve je izvesnije igra poslednju sezonu u Real Madridu jer mu na kraju ističe ugovor, ali ne mora da brine za novi posao jer mu je već stigla ponuda gradskog rivala Atletika.

Kako prenosi "Marka", vezni igrač koji 2017. stigao na "Bernabeu" iz Betisa, a posle dvogodišnje pozajmice Arsenalu, vratio se 2021. u klub iz Madrida, nije u planovima Karla Anćelotija iako je postojala priča da bi mogao da dobije produženje saradnje. To se ipak nije dogodilo i kako sada stvari stoje 1. jula će biti slobodan agent.

Atletiko je brzo reagovao i poslao je igraču ponudu za petogodišnji ugovor. Dani se još uvek nada nekom preokretu i ostanku u Realu, ali ponuda Madriđana je povoljnija od one koju je dobio od Milana.

Sebaljos je ove godine dobijao minute u 21 meču, bio je starter na poslednjih pet susreta, a posebno je dobro igrao u Kupu Kralja gde je na tri meča postigao gol i dodao tri asistencije. Ipak, Real planira da zadrži Luku Modrića, u igračkom kadru veznog reda ima Valverdea, Kamavingu i Čuamenija te želi na leto da dovede Džuda Belingema iz Borusije Dortmund. U toj konkurenciji, Sebaljos neće imati minutažu i zato trener Karlo Anćeloti nije još uvek dao "zeleno svetlo" za njegov ostanak.

U svakom slučaju, 26-godišnji vezni igrač ima Atletiko Madrid kao sigurnu opciju, čak može da potpiše odmah predugovor i 1. jula se preseli na "Vandu Metropolitano".