Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
savić
Vaterpolo
23.06.2022. • 21:45

SELEKTOR DEJAN SAVIĆ: Užasan napad, predstoji nam veliki rad

savić
MN Press
Nezadovoljstvo u taboru "delfina" uprkos pobedi i direktnom plasmanu u četvrtfinale SP

Srpski vaterpolisti ostvarili su cilj na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj jer su posle SAD pobedili i Australiju (6:5) i kolo pre kraja obezebdili prvo mesto u "D" grupi, a samim tim i direktn plasman u četvrtfinale.

Međutim, koliko god se popravila igra u odbrani u odnosu na startni meč protiv SAD, toliko je napad bio očajan u duelu sa Australijom. Selektor Dejan Savić je bio vidno nezadovoljan i tokom meča.

"Užasno smo igrali u napadu, predstoji nam veliki rad kako bi u narednoj fazi sve bilo bolje. Lopte su bile prenapumpane, ali to ne menja ništa, smetale su i nama i rivalu", kratko je izjavio selektor Dejan Savić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza.

Prema ranijem dogovoru golmani Branislav Mitrović i Lazar Dobožanov branili su po pola utakmice.

"Koliko je odbrana bila dobra, toliko od napada nismo videli ništa. Bez rešenja i realizacije. Moramo do nokaut faze da ispravimo greške, da imamo naš ritam. Ovde su bodovi bili najvažniji", rekao je Dobožanov.

Centar Nemanja Vico istakao je da je ispunjen dogovor što se tiče odbrane, a da napad nije funkcionisao:

"Protiv Amerikanaca je bio sjajan ali sada... Moramo da budemo mirniji, agresivniji, povezaniji. Malo su nas remetili odbranom sa lakšim igračima, ali na kraju bar pobeda vredi"

Viktor Rašović bio je kritičan.

"Svi smo bili katastrofalni. Pobeda je jedno, a greške nešto drugo. Moramo da ih analiziramo jer sa ovakvim napadom možemo i sa Kazahstanom da imamo problema. Nametnuli su sistem od samog starta, isplivavali sa svih strana ali naš najveći protivnik nisu bili Australijanci već naš napad. Golman im je bio odličan, ali su naše greške bile neoprostive", poručio je Rašović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci