Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Radost Samardžića, broj 24
Fudbal
04.10.2022. • 10:00

VREDI BORBA ZA LAZARA: Samardžić prirodni naslednik Dušana Tadića

Radost Samardžića, broj 24
Tanjug/(Paola Garbuio/LaPresse via AP)
Vezni igrač Udinezea zablistao i u pobedi nad Veronom 2:1

Nema dileme da Srbija mora da učini sve i privoli Lazara Samardžića da zaigra od marta za "orlove". Selektor Dragan Stojković je već mnogo učinio da veznog igrača Udinezea i mladog reprezentativca Nemačke privuče da razmišlja o svojoj otadžbini, ali je ipak sve na njemu.

A, kako igra ove sezone u crno-belom dresu tima iz Udina nema dileme da će 20-godišnji levonogi vezni igrač vrlo brzo postati i svetska marka. Igrom Lazar neodoljivo podseća na Dušana Tadića, kapitena Ajaksa i Srbije.

U Veroni je demonstrirao klasu za samo 32 minuta. Ušao je u 58. minutu a samo 12 minuta kasnije sjajnim pasom "a la Tadić" je začeo prvi pogodak, da bi direktnom asistencijom Bijolu iz prekida u nadokandi doneo tri boda. On je u celini odigrao izuzetno tih pola sata. Pokrio je svoju poziciju u oba pravca, vukao je napred tim koji je dugo imao minus.

Udineze je zabeležio i šestu uzastopnu pobedu, ima bod manje od vodećeg tanedma, Napolija i Atalante. Igra Samardžića može da stane u siže izjave trenera Andree Sotila posle meča.

"Tajna našeg uspeha je u našem radu. Tim je spreman na žrtvu, radimo vredno, gradimo mentalitet, ne samo uslovni već i moralni. Zahtevam koncentraciju na treningu kao da je meč. Zasluge za dosadašnji rezultat idu svima sa kojima radim. Momci imaju kvalitet i pobeda je plod organizacije, igre i mentaliteta". uzjavio je Sotil.

Samardžić je dobio prosečnu ocenu 7,5, za većinu je bio igrač utakmice. Selektor Dragan Stojković je dobio samo potvrdu za svoju težnju da ga privoli da se liši dresa Nemačke i obuče dres Srbije.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci