Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:15
Vežbaj sa Markom
arenasport2
Na programu od 07:30
Najveći derbiji 2018/19
arenasport3
Na programu od 08:30
Magdeburg - Melsungen
arenasport4
Na programu od 08:15
Best of 2016/17
Otvori pretragu
Fudbal
28.03.2020. - 18:59

Trener Lećea traži: SVI da se testiraju pre nego što nastavimo Seriju A

Guliver, Francesco Pecoraro/Getty Images Europe
Zdravlje je ipak na prvom mestu

Trener Lećea Fabio Liverani pozvao je sve klubove iz Serije A da testiraju sve na virus korona ako se takmičenje nastavi.

Leće je trenutno 18. na tabeli, iza Đenove zbog lošije gol-razlike, a trener žuto-crvenih je spreman isto kao i ostali da se takmičenje nastavi, ali poziva na oprez.

"Bićemo spremni kao i svi ostali, čak i da ne budemo imali dve nedelje da se vratimo u vrh forme posle tako dugačke pauze. Dolazi toplo vreme, ima mnogo nesigurnosti. Ali, hoću da kažem, pre nego što počnemo ponovo, bilo bi dobro da svi timovi prođu testove. Ne želim da ulazim u skorašnje kontroverze, ali testiranje u Lećeu i nekim drugim gradovima nije sprovedeno", rekao je Liverani.

Leće se nalazi na krajnjem jugoistoku Italije, odnosno, tačno na "štikli" ako zamislite "čizmu", što je prilično udaljeno od severa zemlje, gde je epicentar epidemije.

"Zarad opšte zaštite, moramo da budemo sigurni da niko u ligi nema virus. Da bismo sačuvali zdravlje, ali i da ne bismo opet prekidali. Nećemo imati mnogo vremena", upozorio je trener, a preneo Footbal Italia.

Italija je teško pogođena virusom korona, patili su i fudbaleri, ali glavno pitanje u italijanskom fudbalu trenutno su plate igrača i funkcionera.

"Svako od nas mora da uzme udela u ovom delikatnom trenutku, tako da se ja ne plašim ekonomskih žrtvi. Ipak, pazite da zaštitite profesionalce iz nižih liga, plate su niže tamo", rekao je Fabio Liverani.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci