Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 06:00
Lyon - PSG
arenasport2
Na programu od 06:00
Genk - Shakhtar Donetsk
arenasport3
Na programu od 06:30
Celje - Barcelona
arenasport4
Na programu od 06:00
Panevežys - Vojvodina
Otvori pretragu
Georginio Vijnaldum
Fudbal
24.06.2021. • 17:31

HOLANĐANI ZAPRETILI: Ako bude rasizma, napuštamo teren!

Georginio Vijnaldum
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Holandski reprezentativci se plaše meča protiv Češke i spremni su da u tom slučaju napuste teren u Budimpešti

Navijači su se vratili na tribine i zaista je lepo videti ih u što većem broju na EURO2020, ali nažalost to je sa sobom ponelo i neke probleme - kao što je rasizam.

Bilo ga je u Budimpešti, na stadionu gde je jedino dozvoljen pun kapacitet stadiona, pa su majmunski urlici usmereni ka Kilijanu Mbapeu pokvarili dobru atmosferu. I nokaut faza će se igrati u glavnom gradu Mađarske, a ukoliko bude rasizma - biće i oštre reakcije.

Tako je holandski fudbaler Georginio Vijnaldum, čija će reprezentacija u Budimpešti igrati osminu finala protiv Češke, najavio da će njegovi igrači napustiti teren ako bude rasizma.

"Razmišljao sam o tome. Prvo sam mislio da bih izašao sa terena, ali je to lakše reći nego učiniti pošto nikada do sada nisam imao problem. Onda sam počeo još više da razmišljam o tome jer sam znao da igramo u Mađarskoj... Šta ako budemo igrali protiv slabije reprezentacije i navijači to budu znali i zbog toga te budu provocirali da izađeš sa terena i izgubiš meč?", zapitao se Đini Vijnaldum koji je rođak bivšeg igrača Crvene zvezde Radživa van La Pare koji je imao sezonu za zaborav jer su dva kluba za koja je nastupao ispala u treću ligu.

 

"Prvo ću otići kod sudije, ali ne znam kakva će mi reakcija biti kada bude prisutan adrenalin. Ako se to desi - UEFA mora da reaguje, velika je odgovornost na nama, moraju da nas zaštite... Već su igrači napuštali teren i nisu dobili podršku", lepo je objasnio Vijnaldum.

Holandski fudbaler, strelac tri pogotka na Evropskom prvenstvu, nije još odlučio.

"Ne isključujem da ćemo napustiti teren ako se nešto desi u nedelju", rekao je Vijnaldum u strahu od rivala Čeha i domaćina - Mađara.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci