Vesti iz automoto sporta

Luis Hamilton: Ne volim da vozim bolide koji nisu onakvi kakve je trebalo da imamo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.04.2023 19:05
Luis Hamilton: Ne volim da vozim bolide koji nisu onakvi kakve je trebalo da imamo Guliver/Hasan Bratic/DeFodi Images

Britanski vozač Mercedesa u Formuli 1, Luis Hamilton, izjavio je za "Fox sport" da ne voli da vozi bolide koji nisu bili u planu ekipe.

Mercedesov bolid "W14" tokom sezone nije u stanju da parira Red Bulovom bolidu "RB 19", što su u više navrata isticali Toto Volf i Luis Hamilton:

 

 

"Ne volim da vozim bolide koji nisu onakvi kakve je trebalo da imamo. Ali, ja volim izazov, da vidim šta sve mogu da uradim sa njim? Dobro, pobede nisu moguće, ali šta je maksimum koji možemo da dobijemo? Mogu li da budem malo drzak i kažem da li je peto mesto najbolje što možemo. Da li možemo da imamo četvrto ili treće? Da li možemo da budemo dosledni i da budemo u formi i spremni, kada bolid iznenada postane ono smo želeli. Možemo li da budemo spremni za bolid onakav kakav nam treba", izjavio je Hamilton.

On je takođe rekao da je ovogodišnji Red Bul najbrži bolid koji je ikada video i da ima ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju:

"Ako gledamo statistiku ova izjava nije tačna. Tačno je da imamo dobar bolid. Međutim, iskreno daleko smo od dominacije koju je imao Mercedes u periodu od 2013. do 2020. godine. Znamo šta je naš cilj i nadam se da ćemo ga uspešno ostvariti. Izjave rivala su samo motiv više", izjavio je Ferstapen.