Vesti iz automoto sporta

U Formuli 1 ništa novo, Ferstapenu pol-pozicija i na trci za Veliku nagradu Australije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 10:18
Maks Ferstapen, vozač Red Bula, izborio se za najbolji startni položaj na sutrašnjoj trci F1. Tanjug/AP Photo
Maks Ferstapen, vozač Red Bula, izborio se za najbolji startni položaj na sutrašnjoj trci F1.

Još jedne kvalifikacije, još jedna pobeda Maksa Ferstapena, pa će aktuelni šampion Formule 1 i trku za Veliku nagradu Asutralije početi sa idealne pol-pozicije. 

Do trijumfa u jutrošnjim kvalifikacijama došao je s najbržim vremenom 1:15:915, što mu je 35. takav uspeh u neverovatnoj karijeri u "najbržem cirkusu"na svetu. 

Rano ujutro po srednjeevropskom vremenu boriće se za 57. pobedu u trkanju bolidima, a gas će kao i ostali učesnici trke u Melburnu dodati sutra u 5.00. 

Ferstapen je za 0,270 sekundi bio brži od prvog pratioca, Karlosa Sainsa iz Ferarija, koji je do ovog rezutlata došao svega dve nedelje pošto je bio podvrgnut operaciji slepog creva.

"Mislim da je sve bilo pomalo neočekivano u kvalifikacijama, ali sam generalno zadovoljan. U oba kruga koja sam vozio osećaj je bio zaista divan, tako da sam stvarno uživao. Bio je to pomalo nezgodan vikend, ali uspeli smo da ostvarimo cilj, tako da sam srećan zbog toga", prokomentarisao je Maks.

 

 

Timski kolega "letećeg Holanćanina", Serhio Perez, startovaće treći u gridu u nedelju (+0,359 s), četvrti je kvalifikacije završio Lando Noris, peti Šarl Lekler... 

Međut prvom desetoricom u kvalifikacijama našli se još Oskar Pjastri, Džordž Rasel, Juki Cunoda, Lens Strol i Fernando Alonso. Višestruki prvak F1, Luis Hamilton, prvi put u sezoni krenuće kao 11. 

Trka za VN Australije je treća u 2024. godini, a prethodne dve, u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, dobio je trenutni vladar Formule 1, Maks Ferstapen. Oba puta sa pol-pozicije.