Vesti iz automoto sporta

Andrej Petrović potpisao za PHMAIX tim u italijanskoj i evropskoj Formuli 4

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 14:13
Andrej Petrović voziće evropsku Formulu 4 Privatna arhiva/Andrej Petrović
Andrej Petrović voziće evropsku Formulu 4

Posle veoma dobrih trka koje je Andrej Petrović pokazao u Formuli 4 Saudijske Arabije, gde je ostvario svoju prvu pobedu u jednosedima i upisao čak osam izlazaka na pobedničko postolje, naš as dogovorio je saradnju sa PHMAIX timom sa kojim će se takmičiti u italijskoj i evropskoj Formuli 4. 

Jasno je da su dobri rezultati bili preporuka da se mladi Srbin nađe u ovako prestižnim šampionatima, što je prepoznala i Alta Banka, koja ga je ujedno podržila i postala njegov sponzor.

I sam Andrej Petrović nije krio oduševljenje sklopljenom saradnjom, pa se tako već okreće i prvim izazovima, a to je test na stazi u Imoli.

"Jako sam zadovoljan što sam potpisao za jedan od prestižnijih timova u italijanskom i evropskom šampionatu u Formuli. Nadam se da ćemo ove godine moći da se borimo za podijume i pobede i možda čak, ako nam se sve karte nameste kako treba i da osvojimo šampionat", istakao je Petrović.

Jedva čeka da testira novi bolid.

"Prvi test je u Imoli, večeras krećemo, a već ću u četvrtak po prvi put da testiram bolid, posle čega ću znati šta da očekujem. Moram da se zahvalim svom sponzoru Alta banci, jer da nije nih ja ne bih imao priliku da vozim Formulu 4. U italijanskom šampionatu će se ukupno održati sedam trka u tri različite zemlje Italiji, Francuskoj i Austriji, a u evropskom šampionatu će ukupno biti tri trkačka vikenda. Prva trka italijanskog šampionata će se održati u italijanskom Misanu od 3. do 5. maja.", otkrio je plan sezone srpski daroviti vozač.