Vesti iz automoto sporta

Red Bul kreće u odbranu titule sa novim bolidom: Predstavljen RB20

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

16.02.2024 08:30
Bolid Red Bula iz prethodne sezone Guliver/AP Photo/Luca Bruno
Bolid Red Bula iz prethodne sezone

Aktuelni šampion Formule 1, Red Bul je predstavio bolida za novu sezonu. Maks Ferstapen i Serhio Perez će u 2024. godini voziti novi RB20. 

Ovo je 20. bolid u istoriji tima iz Austrije sa kojim će probati da obrane titulu u konkurenciji konstruktora, dok će Ferstapen probati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu.

"Sviđa mi se šta je ekipa uradila. Ovo nije konzervativan bolid. Nismo razmišljali kao: 'Prošlogodišnji bolid je bio sjajan, samo ćemo da dodamo par stvari i pokušati da ga učinimo malo bržim'. Mislim da smo bili prilično hrabri i to je ono što volim. Bili su prilično agresivni", izjavio je holandski trkač za Skaj.

 

 

Ferstapen je u prethodnoj sezoni bio prvi na čak 19 od 21 trke, a uz to je postavio rekord sa 10 uzastopnih pobeda u Formuli 1. On je treću uzastopnu titulu obezbedio šest trka pre kraja kada je pobedio u Kataru. Red Bul je ukupno slavio na 21 od 22 trke u 2023. godini i u novu sezone ulaze kao veliki favoriti. 

Direktor ekipe, Kristijan Horner je naveo da veruje da su napravili "agresivnu evoluciju najuspešnijeg automobila svih vremena".

"Sviđa mi se šta je ekipa uradila. Ovo nije konzervativan bolid. Nismo razmišljali kao: 'Prošlogodišnji bolid je bio sjajan, samo ćemo da dodamo par stvari i pokušati da ga učinimo malo bržim'. Mislim da smo bili prilično hrabri i to je ono što volim. Bili su prilično agresivni", rekao je Horner.

Nova sezona Formule 1 kreće 2. marta kada će se održati trka za Veliku nagradu Bahreina