Vesti iz automoto sporta

Luis Hamilton nakon dogovora sa Ferarijem: Ostvario mi se dečački san

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 17:40
Luis Hamilton, vozač Mercedesa Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili, File
Luis Hamilton, vozač Mercedesa

Jedan od najuspešnijih vozača u istoriji Formule 1, Luis Hamilton rekao je da će ostvariti dečački san kada se bude pridružio Ferariju 2025. godine. Britanac je u četvrtak potpisao višegodišnji ugovor sa Ferarijem, a ta odluka je šokirala čitav svet. 

"Srećan sam nakon što sam sa Mercedesom uradio sve o čemu sam sanjao kao dete. Sada imam priliku da ostvarim drugi san, vozeći za Ferari u crvenom. Mercedes je bio veliki deo mog života od moje 13 godine, te je ova odluka bila jedna od najtežih u mom životu", rekao je Hamilton.

U prethodne dve sezone, Mercedes se izuzetno mučio sa bolidom koji nije mogao da parira Maksu Feršapenu i Red Bulu, dok Hamilton nije pobedio u trci još od Saudijske Arabije 2021. godine. 

 

 

Kada je napustio Meklaren 2013. godine, podjednako iznenađenje je vladalo u svetu Formule 1. Meklaren je bila ekipa koja je bila među favoritima za titulu, dok je Mercedes spadao u timove koji se muče da ostanu u vrhu. Ipak, to je na kraju bio dobar potez. Hamilton je već u narednoj sezoni osvojio trofej, a Mercedes je osvojio prvu od osam uzastopnih titula.

Britanski vozač je takođe izjavio kako ne razmišlja o narednoj sezoni i da želi da napusti sadašnji tim sa dobri rezulatima.

"Ne razmišljam o 2025. godini. Moj fokus je samo na ovoj sezoni i Mercedesu. Spremniji sam nego ikada i želim da pomognem Mercedesu da ponovo pobeđuje. Posvećen sam 100 posto svom poslu i odlučan da završim partnerstvo sa dobri rezultatima", rekao je Hamilton.

Prva trka u 2024. godini će se održati u Bahreinu 2. marta.