Vesti iz automoto sporta

Hamilton veruje u Mercedes: Možemo da prekinemo dominaciju Red Bula

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.09.2023 21:59
Hamilton veruje u Mercedes: Možemo da prekinemo dominaciju Red Bula Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton izjavio je danas da njegov tim može u narednih nekoliko godina da prekine dominaciju Red Bula u šampionatu Formule jedan, prenosi Skaj sports.

Hamilton je sa Mercedesom osvojio sedam titula od 2014. do 2020. godine. 

Britanski mediji podsećaju da Red Bul dominira u F1 od 2021. godine. Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen osvojio je titule 2021. i 2022. godine, a trenutno ubedljivo drži prvo mesto u generalnom plasmanu vozača.

Fertstapen je prošle nedelje pobedio na VN Italije u Monci i postavio rekord od 10 uzastopnih pobeda. Vozači Red Bula pobedili su na svim trkama ove sezone.

Hamilton je produžio ugovor i ostaće u Mercedesu do kraja 2025. godine.

"Cilj u te dve godine je da se borimo najbolje što možemo i da osvojimo titulu. Drugi smo u šampionatu konstruktora i želimo da skinemo sa trona one koji su na vrhu. Uveren sam 100 odsto da to možemo da uradimo", rekao je Hamilton.

On je rekao da još nije odlučio da li će voziti 2026. godine.

"Dugoročno, razmišljam o novom ugovoru, kako će izgledati, koliko će trajati. Planiram da budem ovde neko vreme. Ali to bi moglo da se promeni, mogao bih da se vratim sledeće godine i kažem: 'Dođavola'. Ko zna. Nikada ne znate gde ćete biti, ali sada sam koncentrisan da svakoga dana ostanem pozitivan", naveo je Hamilton, koji je trenutno četvrti u generalnom plasmanu vozača sa 164 boda.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 17. septembra za Veliku nagradu Singapura.