Vesti iz borilačkih veština

Revijalni turnir bokserskih klubova "Crvena Zvezda" i "Radnik" iz Bijeljine u čast Branka Dimića Dimketa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 22:15
Revijalni turnir bokserskih klubova "Crvena Zvezda" i "Radnik" iz Bijeljine u čast Branka Dimića Dimketa TV Arena Fight

Danas je održana pres konferencija bokserskog kluba "Crvena Zvezda" na kojoj je najavljen prijateljski turnir pomenutog kluba i bokserskog kluba "Radnik" iz Bijeljine.

Na press konferenciji tim povodom govorili su i prisustvovali bokseri Veljko Raznatović, Petar Vinkelman, kapiten Ognjen Vujićić, Dejan Slavujević trener i sekretar Aleksandar Nikolić. 

Turnir će biti organizovan u čast čuvenom legendarnom bokseru i treneru "Crvene Zvezde" Branku Dimiću.

Ko je bio Branko Dimić? 

Branko Dimić Dimke, rođen je 20. marta 1943. godine, a boksom je počeo da se bavi u Bokserskom klubu Obilić. U Crvenu zvezdu došao je 1961. godine.

Nastupao je u 317 mečeva i zabeležio je 281 pobedu, doživeo 23 poraza i 13 puta boksovao nerešeno. 

U nizu sportskih trijumfa, ostala je upamćena njegova titula omladinskog šampiona Jugoslavije 1960. godine, i šampionske titule na seniorskom šampionatu 1962. godine. Bio je i vicešampion Jugoslavije 1964. i 1965. godine. Državni reprezentativac bio je 19 puta. Kuriozitet svoje vrste je podatak da je trofej „Oskar“ (pobednička statua međunarodnog bokserskog turnira) izrađen prema njegovom liku.

Od takmičarskih trijumfa Branka Dimića posebno se pamte pobede nad čuvenim šampionima Tomićem, Kelavom, Anđelkovićem, Vranješevićem, Premužom. Pobedio je, takođe, i Rumuna Monea, olimpijskog vicešampiona, Rusa Nalivajeva, Mađara Dunajeca, Nemca Šulca.

Kroz njegovu trenersku školu prošao je veliki broj šampiona ove plemenite veštine.

Datum revije je već poznat, pa će ljubitelji boksa imati prilike da uživaju u mečevima već u nedelju 3. septembra.