Vesti iz borilačkih veština

Ko je Duško Basrak, novi predsednik Kik boks saveza Srbije?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 14:00
Ko je Duško Basrak, novi predsednik Kik boks saveza Srbije? KBSS

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici Kik boks saveza Srbije izabran je novi predsednik saveza, nekadašnji kik-boks šampion Duško Basrak

Počeci mu se vezuju za KBK "Zemun", a tokom svoje karijere trenirao je i borio se u Japanu i Češkoj, gde je imao prilike da se susretne sa velikim borcima poput Glaube Fejtose i Rej Sefa. Duško Basrak bio je prvak države u tri discipline, dvostruki šampion Evrope u amaterskoj konkurenciji i profesionalni prvak sveta u disciplini Full Contact. 

Danas je Duško Basrak vlasnik borilačke akademije "Taurunum" i uspešan biznismen. 

Podsećanja radi, na vanrednoj skupštini Saveza održanoj u Kraljevu, 29.7.2023. godine, delegati su razrešili Miodraga Jotića sa funkcije predsednika, posle njegove ostavke, a potom pristupili izboru novog čelnog čoveka srpskog kik boksa.
Pored izbora novog predsednika, delegati Skupštine Kik boks saveza Srbije izabrali su i Upravni odbor, u kojem su četvorica privrednika, Miloš Štoka, Dušan Linta, Aleksandar Femić i Mladen Jeremić. Predsednik Upravnog odbora, po funkciji koja mu pripada, je predsednik saveza Basrak.

Delegati su izglasali i članove Nadzornog odbora: predsednik Slaven Radonić, članovi Nikola Jančev i kik boks sudija Bojana Trajković.

Iako je prema predloženom dnevnom redu sazivača skupštine Slobodana Marinkovića bio predviđen i izbor generalnog sekretara, jer je prethodnom istekao mandat, novi predsednik je naglasio da će izbor generalnog sekretara biti urađen prema odredbama Statuta i Pravilnika saveza, a to znači da se posle raspisanog konkursa za tu funkciju, kao i zaključka konkursne komisije, može izabrati i novi generalni sekretar.

Na pitanje delegata o sportskim stručnjacima koji će ubuduće voditi reprezentaciju i o drugim planovima za srpski kik boks, Basrak je odgovorio da selektora za sada neće menjati, jer predstoji da se završe još dva izuzetno važna takmičenja: Evropsko prvenstvo za decu, kadete i juniore u Turskoj i Svetsko prvenstvo za seniore i mastere u Albufeiri, Portugal.

Takođe, tu su i Svetske borilačke igre u Rijadu u oktobru, gde reprezentacija Srbije ima dva kvalifikovana takmičara u lou kiku.

Redakcija Arene Fight čestita Dušku Basraku na novoizabranoj sportskoj funkciji i želi mu puno sreće u daljem radu.