Vesti iz borilačkih veština

Republika Srpska ugostiće borce iz 25 zemalja: Najbolji džudisti Evrope za vikend u Istočnom Sarajevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2023 11:20
Republika Srpska ugostiće borce iz 25 zemalja: Najbolji džudisti Evrope za vikend u Istočnom Sarajevu promo

Nakon blistavo organizovanog Evropskog juniorskog kupa u Laktašima prošle godine, Džudo savez Bosne i Hercegovine za vikend ide korak dalje. U Republici Srpskoj, u Istočnom Sarajevu, 20. i 21. maja biće održan seniorski Evropski kup 2023!

U dvorani "Peki" na Palama snagu će odmeriti najbolji džudisti Evrope, njih 345 iz 25 zemalja. Domaćin najviše očekuje od Vasilija Vujičića, koji nastupa u kategoriji +100 kg, Božidara Vučurevića (-90kg) i Anđele Samardžić (-57kg).

"Evropski seniorski kup je najveće dosad organizovano takmičenje u džudou na teritoriji Republike Srpske i jedno od najvećih ikada u Bosni i Hercegovini. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj takmičenja, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije", optimista je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Ognjen je sa svojim timom najviše doprineo u organizaciji prošlogodišnjeg juniorskog i ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa iako je tek pre tri dana zvanično izabran za prvog čoveka.

"Ono što bih posebno istakao kao prioritet u budućem radu jeste da će novo rukovodstvo, prvenstveno, jačati klubove, kao osnovne sportske jedinice i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening-kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na jedan viši nivo, pa da se na budućim takmičenjima ovako visokog ranga ne nadamo, već da računamo na medalje naših takmičara", zaključio je Pavlović.

Na Izbornoj skupštini Džudo saveza Bosne i Hercegovine održanoj u sredu Ognjen Pavlović izabran je za predsednika ovog najtrofejnijeg sportskog saveza u BiH. Jednoglasno, Pavlovića su podržali delegati sva tri entitetska saveza i time je on postao najmlađi predsednik u novijoj istoriji.

"Cilj mi je da džudo i dalje bude sport broj jedan u BiH i da donese prvu olimpijsku medalju našoj zemlji. Radiću tako da budemo uzor ostalim sportskim savezima u BiH", poručio je Pavlović.