Vesti iz borilačkih veština

BRAVO! Istorijske medalje za Srbiju: Milošević napada zlato, Baltić, Glušica i Aleksić osvojili bronze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 16:24
BRAVO! Istorijske medalje za Srbiju: Milošević napada zlato, Baltić, Glušica i Aleksić osvojili bronze Twitter/IMMAF

Reprezentacija Srbije se svetskoj MMA publici predstavila u pravom svetlu i ponela četiri medalje na Svetskom amaterskom prvenstvu u organizaciji IMMAF. Sigurne su tri bronze, a ostaje pitanje da li će četvrta biti zlatna ili srebrna.

Srpski takmičari su bili odlični tokom čitavog turnira u beogradskoj Štark areni, a sada nas, posle tri osvojene bronze od strane Dževada Baltića, Milice Glušice i Veljka Aleksića, očekuje i borba za zlato, u kojoj će nastupiti aktuelna svetska prvakinja Nikolija Milošević. Ona je pre dve godine pobedila na Svetskom prvenstvu, ali je tada nastupala pod zastavom Švedske.

Nikolija Milošević slavila je nad Paulinom Kontnom iz Poljske i plasirala se u finale gde će se za zlato boriti 17. februara.

Malo je nedostajalo da u subotu u finalu imamo još nekog predstavnika, ali bronzani trio u sredu nije imao ni sreće. Dževad Baltić je poražen od takmičara iz Velsa i to sudijskom odlukom, Milica Glušica je namučila dosta iskusniju protivnicu u tri runde, ali je na kraju takođe poražena odlukom sudija. 

Veljko Aleksić je ukrstio pesnice sa odličnim Bahreincom, Ramazanom Gitanovim, ali je i on doživeo poraz nakon sudijske odluke. Imao je reprezentativac Srbije priliku za revanš, međutim i drugi meč protiv istog rivala završen je pobedom Gitanova. Inače, Aleksiću su to jedina dva poraza u karijeri.