Vesti iz borilačkih veština

Spektakl u Meksiku, Alvarez odbranio titule pred 50.000 ljudi: Rajder završio na podu, sudije odlučivale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 11:52
Spektakl u Meksiku, Alvarez odbranio titule pred 50.000 ljudi: Rajder završio na podu, sudije odlučivale Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

Jedan od najboljih boksera današnjice Kanelo Alvarez odbranio je titulu svetskog šampiona u srednjoj kategoriji (do 75 kilograma), posle pobede nad Džonom Rajderom u Gvadalahari.

Borba se održala uoči velikog "Cinco De Mayo" praznika na stadionu Akron u Gvadalahari, gde se okupilo više od 50.000 navijača. Čuveni Meksikanac u potpunosti je opravdao ulogu favorita i pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavljalo. Slavio je jednoglasnom odlukom sudija posle 12 rundi, a sjajnu borbu krunisao je 59. pobedom u karijeri.


Alvarez je tokom većeg dela meča uspešno održavao Britanca na distanci. Snažnim udarcima u telo, sa dobrim kombinacijama, usporio je napade izazivača, da bi u trećoj rundi uspeo i da polomi nos Rajderu. Britanac se međutim nije predavao, koliko-toliko je parirao Meksikancu i šansu tražio iz jednog udarca. Ali, nije uspeo da pronađe rupu u odbrani Kanela. Jedan od najboljih boksera današnjice zadržao je visok ritam do kraja meča, a u petoj rundi je uspeo i da pošalje Rajdera na pod nakon dva brza direkta.
 


Jedan sudija dodelio je Alvarezu svih 12 rundi (120:107), dok su preostala dva arbitra drugačije rasporedili bodove (118:109 u korist Meksikanca). On je na taj način uspeo da odbrani titule u WBA, WBC, IBD i WBO kategoriji, dok je Rajder zabeležio šesti poraz u karijeri.

"Ovo je istorijski trenutak. Blagoslovljen sam time što mogu biti ovde sa svojim ljudima koji me podržavaju od samih početaka. Drago mi je što sam tu i jako sam zahvalan", rekao je Kanelo posle borbe.