Vesti iz borilačkih veština

Islam Mahačev je i dalje šampion UFC: Australija je navijala, nadala se, ali uzalud

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2023 13:32
Islam Mahačev je i dalje šampion UFC: Australija je navijala, nadala se, ali uzalud Tanjug/Richard Wainwright/AAP Image via AP

Islam Mahačev, borac iz Dagestana, odbranio je pojas šampiona lake kategorije u elitnoj UFC promociji, pošto je u nedelju rano ujutru po srednjeevropskom vremenu pobedio u australijskom Pertu Aleksandra Volkanovskog.

Meč je trajao pet rundi.

Domaći borac odlično je parirao šampionu, čak ima i onih koji smatraju da je Volkanovski bio bolji. Ali zasluženi trijumf Mahačeva je teško osporiti, jer je imao za svaki napad protivnika odgovor, a i, ruku na srce, kada se sve sabere i oduzme po pravilima organizacije pokazao je više od izazivača.

Sve u svemu, borba za bila i za one navijače sa najzahtevnijim ukusima za UFC "fajt". Australijanac je uputio više udaraca, imao ih je 164, a Mahačev 95. Po pitanju značajnih pogodaka i tu je Volkanovski u prednosti 70:57.

Ali…

Mahačev je ima četiri rušenja iz devet pokušaja, a Volkanovski samo četiri neuspešna pokušaja. Islamu u korist ide i 7:37 minuta kontrole, naspram 2:55 koliko je imao Volkanovski. U nokdaunima je opet Volkanovski u prednosti, imao je jedan u petoj rundi, prenosi "Fight Site".

Islama Mahačev je upisao 12. pobedu zaredom.