Vesti iz borilačkih veština

BK Konstantin iz Loznice osvajač Kupa Srbije u boksu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 13:25
Članovi BK Konstantin bili su najbolji na Zlatiboru BSS
Članovi BK Konstantin bili su najbolji na Zlatiboru

Finale Kupa Srbije u boksu održano je na Kraljevom trgu na Zlatiboru i apsolutno je opravdalo sva očekivanja. BK Konstantin iz Loznice je osvojio Kup Srbije, a ovom prilikom su proglašeni i najuspešniji klubovi i pojedinci za ovu sezonu.

"Ovo je veliki uspeh za nas, s obzirom na to da smo klub osnovali u martu prošle godine. Maksimalno su se borili naši bokseri i smatram da je ovo božja energija. Klub sam oformio u čast mog prerano preminulog unuka po kom je klub i dobio ime. Nastavićemo sa odličnim uspesima", istakao je Dragoslav Lukić, predsednik BK Konstantin.

U sklopu finala Kupa Srbije po prvi put je održan Forum bokserskog sporta čiji je cilj promocija ove plemenite veštine u Srbiji. 

"Videli smo jedan veliki događaj za Zlatibor, ali i našu državu. Drago nam je što su gledaoci došli u velikom broju da uživaju u spektaklu, ali i podrže boksere. Hvala svim učesnicima i organizatorima koji su se potrudili da finale bude organizovano na najvišem nivou", rekao je Adnan Bajramović, potpredsednik Bokserskog saveza Srbije.

Na forumu je definisana strategija razvoja boksa u Srbiji za naredne četiri godine.

"Možemo biti i više nego zadovoljni nakon završenog finala. Sve je prošlo u najboljem redu, počevši od Bokserskog foruma koji je održan prvi put u istoriji do vrhunskih borbi na Kraljevom trgu. Imali smo priliku da vidimo i više i manje iskusne boksere, ali su svi nadomestili svojom borbenošću koja je bila konstanta", smatra Mane Marčeta, direktor Bokserskog saveza Srbije.

Jovan Nikolić, evropski šampion proglašen je za najboljeg boskera u 2024. godini

"Prezadovoljan sam kada pričamo o mom uspehu koji niko nije napravio poslednjih 38 godina. Velika mi je čast što sam ja izabran za zlatnog boksera 2024. godine i ovde nije kraj - biće još više medalja i dobrih uspeha. Što se tiče Kupa Srbije, veoma mi se dopada samo takmičenje, sviđa mi se što mladi imaju priliku da se pokažu i da saznaju da li su spremni za sledeće korake u boksu. Konkretno mislim na samu izdržljivost i talenat", kaže Nikolić.

Laureti BSS za 2024.

Zlatni bokser za 2024. godinu: Jovan Nikolić

Zlatni klub za 2024. godinu: BK Sombor

Zlatni delegat: Anja Pušković

Osvajač Kupa Srbije: BK Konstantin (Loznica)

Najbolji klub u ženskoj konkurenciji: BK Vitez (Niš)

Najbolji klub u muškoj konkurenciji: BK Sombor

Najbolji klub u kadetskoj konkurenciji: BK Vitez (Niš)

Najbolji klub u juniorskoj konkurenciji - BK Konstantin (Loznica)

Najbolji tim u omladinskoj konkurenciji - BK Konstantin (Loznica)

Najbolji tim u seniorskoj konkurenciji: BK Sombor