Vesti iz borilačkih veština

Jovan Marjanović pretukao Vilera na FNC spektaklu: "Zver iz Niša" u nikad boljoj formi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 14:48
Jovan Marjanović je zabeležio veliki trijumf nad Bredom Vilerom FNC
Jovan Marjanović je zabeležio veliki trijumf nad Bredom Vilerom

MMA borba koju je čitav Balkan nestrpljivo iščekivao na FNC 17 turniru u Beogradskoj areni, pred više od 14.000 navijača, definitivno je opravdala sav hajp koji se digao i koji je vladao danima pre početka spektakla.

U glavnim borbama večeri Srbin Darko Stošić je tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavio Slovenca Mirana Fabjana, Vaso Bakočević je uspeo da pobedi Alesandra Ribeiru, Kroata je savladao Dušana Džakića, a nekako iz drugog plana možda i najjače aplauze u "Areni" pobrao je Jovan Marjanović, Srbin iz Niša koji je ubedljivo savladao Engleza Breda Vilera nokautom u prvoj rundi u velter kategoriji.

“Zver iz Niša”, koja je do te večeri bila na skoru 8-2, redom je gazila Ferida Ahmetija, Dejana Rusića, Gorana Nikolića, Đorđa Bukvića, Anta Alilovića, Tomaša Langovskog, Andreua Maraca i Ivicu Truščeka, a sada je “kolekciji” Marjanović pridodao i sjajan trijumf nad Britancem.

Srbin otkriva šta mu na surove borbe poručuje porodica.

"Devojka i drugari me podržavaju bezuslovno, dok, recimo, roditelji su kao i svi: “Sinko, dali smo ti fakultet, a ti radiš to.” Majka ne gleda fajtove, ona je završila jednom u Hitnoj. Snimak pusti tek kad završim i javim joj da sam dobro. Međutim, moja cela generacija se trudi, kao i ljudi koji rade u savezu, da to približimo mladim ljudima i generalno roditeljima i promovišemo sport na najbolji mogući način. Super je što je MMA odnedavno kategorizovani sport."

"Zasad je sve odlično i karijera ide u pravom smeru. Prvi taj poraz maltene i ne računam jer sam bio vrlo mlad, imao sam 16 godina, a ovaj drugi došao je u Nišu, pred mojom publikom, i bio je bolan, tako da je to jedan od razloga zašto sam neki dan u Areni zatražio meč za pojas baš u Nišu", počeo je razgovor 26-godišnji Nišlija.

U moru protivnika koje je savladao ističe se jedno ime - Ivica Trušček. Hrvat poznat pod nadimkom Teror u oktagon je ulazio više od 80 puta.

"Tu pobedu sam najteže izvojevao! On je gejtkiper i njega ako ne pobediš verovatno nisi za neke veće stvari."

O ambicijama otkriva da su uvek najviše.

"Plan je da odradim još dva trening-kampa i da napadnemo pojas. Videćemo da li će to biti protiv trenutnog šampiona u mojoj kategoriji ili ću napustiti organizaciju i morati da radim s nekim drugim" zaključio je Marjanović.

FNC

Jovan Marjanović