Vesti iz borilačkih veština

Srpski džudista, Nemanja Majdov, vicešampion sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 17:42
Nemanja Majdov, džudista Srbije MN Press
Nemanja Majdov, džudista Srbije

Nemanja Majdov, srpski reprezentativac i Zvezdin prvotimac okitio se srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu koje se održava u Abu Dabiju.

On je ovim odličjem u svoju bogatu kolekciju kada su u pitanju Svetska prvenstva u džudou, posle zlata 2017. (Budimpešta) i bronze 2019 (Tokio) dodao i srebro osvojeno u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

 

Majdov je posle prvog kola u kome je bio slobodan, u drugom savladao Čeha Davida Klamerta. U istom pobedničkom stilu nastavio je srpski džudista i protiv odličnog Mamedalija Ačildijeva iz Turkmenistana. Kubanac Silva Morales u četvrtfinalu nije imao šansi protiv odlično raspoloženog Nemanje koji i ovaj meč rešava pobedom.

Ulaz u veliko finale Zvezdin prvotimac izborio je pobedom protiv Karamnoba Sagaipova iz Libana.

Meč za zlatno odličje u kome je Majdov odmerio snage sa Japancem Gokijem Tadžimom obeležila je rovovska borba dva odlična borca u kome su presudile nijanse. U velikom finalu Japanac je u produžetku, u zlatnom bodu uspeo da nađe rešenje za srpskog asa.

Nemanja Majdov srpski reprezentativac i Zvezdin prvotimac zajedno sa svojim trenerom i ocem Ljubišom Majdovim je i ovim svetskim odličjem još jedno potvrdio status najtrofejnijeg džudiste sa ovih prostora.